Вільногірськ. 04:05

+15°

Тиск: 740.5 mm
Вологість: 100 %

Різне

Розроблено Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання у воєнний час

Переглядів 682

Розроблено Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання у воєнний час

Розроблено Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання у воєнний час, - роз'яснення Генштабу ЗСУ

Норма Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", який діє з 1992 року, передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

З метою впорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю, - пояснили у Генштабі

Джерело Цензор.НЕТ

Фінляндія та Швеція підписали протоколи про вступ до НАТО

Переглядів 622

Фінляндія та Швеція підписали протоколи про вступ до НАТО

Фінляндія та Швеція підписали протоколи про вступ до НАТО

У штаб-квартирі НАТО у Брюсселі 5 липня підписано протоколи про вступ Швеції та Фінляндії до Альянсу. Свої підписи поставили представники всіх 30 країн-членів НАТО  і Швеції з Фінляндією.

У своїх виступах генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг і глави МЗС Фінляндії і Швеції, які підписали документ, назвали сьогоднішній день "історичним". Вони зазначили, що вступ двох країн до Альянсу сприятиме не тільки зміцненню їх безпеки, але і посилить безпеку НАТО в цілому.

Росія сьогодні на засіданні прямо не згадувалася, проте саме російське повномасштабне вторгнення в Україну стало головним аргументом для того, щоб дві традиційно нейтральні країни вирішили вступити в НАТО.

Джерело Цензор.НЕТ

Fast Recovery план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України.

Переглядів 226

Fast Recovery план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України.

За дорученням Президента України Володимир Зеленський та керівника Офісу Президента Андрій Єрмак Офіс Президента розробив Fast Recovery план оперативної відбудови соціальної інфраструктури України.

Вчора Уряд презентував Fast Recovery план на конференції в Лугано.

Fast Recovery – проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури. Це те, що потрібно робити негайно. Загальний бюджет Fast recovery становить - майже $17,4 млрд.

Дніпропетровщина 4 липня 18.25

Переглядів 229

Дніпропетровщина 4 липня 18.25

Дніпропетровщина 4 липня 18.25Дніпропетровщина 4 липня 18.25

Дніпропетровщина 4 липня 18.25

У нашій області стартували жнива. Роботи розпочалися у 6 із 7 районів.  Цього тижня підключиться і Новомосковський район.

Аграрії кажуть: погода – чудова. Сухо та спекотно – те, що потрібно для косовиці.

Зараз збирають ячмінь, пшеницю, ріпак, горох. Далі візьмуться за жито, овес, гречку, соняшник та кукурудзу. Загалом жнивуватимуть на майже 2 мільйонах гектарів полів.

Фермери розраховують отримати понад 3 мільйони тонн зерна. Це менше, ніж торік – тоді врожай зібрали рекордний. Та, кажуть, цього вдосталь, щоб забезпечити нашу та сусідні області.

Аграрії тримають свій фронт. Щодня на продовольчому «полі бою».

Джерело Валентин Резніченко/ Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Мобілізація жінок: все, що потрібно знати

Переглядів 250

Мобілізація жінок: все, що потрібно знати

Мобілізація жінок: все, що потрібно знати

ЗМІ разом з військовими експертами та юристами підготували відповіді на найпопулярніші запитання про військовий облік жінок під час воєнного стану.

Воєнний стан не змінив наказ Міністерства оборони, який набув чинності 17 грудня  2021 року та розширив перелік професій для жінок, які повинні стати на військовий облік. Військовий облік для жінок стартує від 1 жовтня 2022 року.

В умовах воєнного стану можна не чекати до жовтня, а стати на облік зараз.
Це жінки молодші 60 років, які не мають протипоказань через здоров'я та професія чи фах яких є у наказі Міноборони.

В Україні стартувала вступна кампанія-2022

Переглядів 244

В Україні стартувала вступна кампанія-2022

В Україні стартувала вступна кампанія-2022

Для випускників 11 класів уже відкрито реєстрацію електронних кабінетів у рамках вступної кампанії - 2022.

"Вступники зможуть подавати заяви до закладів вищої та фахової передвищої освіти в онлайн-режимі з 29 липня. Перед початком реєстрації електронних кабінетів радимо майбутнім студентам уважно ознайомитися з інструкціями. Реєстрацію буде відкрито впродовж усього часу подання заяв, тож не поспішайте створювати кабінет у перші дні.

Рекомендація для вступників, які мають право на пільгу: до початку подання заяв необхідно звернутися до найближчого закладу освіти з підтверджуючими документами", - пояснили в Міністерстві освіти і науки.

Джерело Цензор.НЕТ

Заборона палити цигарки, електронні сигарети та кальян у громадських місцях.

Переглядів 219

Заборона палити цигарки, електронні сигарети та кальян у громадських місцях.

Із 11 липня буде заборонено палити цигарки, електронні сигарети та кальян у громадських місцях. А місцева влада отримає право визначати зони, вільні для куріння.

Таким чином, набуває чинності Закон «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення».

За куріння у цих місцях можна буде отримати або попередження, або штраф від 51 до 170 грн, при повторному порушенні – 170-340 грн за ст. 175-1 КУпАП.

В закладах, де куріння заборонено, мають бути спеціальні таблички: «Куріння заборонено!» чи «Місце для куріння. Куріння шкодить Вашому здоров’ю!».

Для ресторанів та кафе розміщення попільничок, кальяну чи за куріння передбачено штраф 3000 гривень, у разі повторного порушення – 15 тисяч гривень, для інших суб’єктів господарювання – 1000 гривень, у разі повторного порушення – 10 тисяч гривень.

Джерело Дніпро Обласний

Відключення електропостачання на липень

Переглядів 440

Відключення електропостачання на липень

Інформація щодо запланованих відключень споживачів електричної енергії для проведення робіт на об’єктах енергетики ПрАТ "ПЕЕМ "ЦЕК" дільниця Вільногірська ЖвРЕМ

Дата проведення ремонту Час проведення ремонту Найменування вулиць, номеру будинків, що будуть відключені на час проведення ремонту обладнання Причина відключення
04.07.2022 08.30-12.00 вул. Степова, 4, 4а, 6-9, 10, 13, 19, 27; Свято-Успенська церква Розчистка траси ПЛ-0,4кВ
11-15.07.2022 08.30-16.30 ТОВ "Магнітек", РАЦС, Юстиція, ФОП Гладков, Леонтьєва Капітальний ремонт 
18-21.07.2022 8.30-16.30 вул. Ентузіастів, 3, 3а, 4, 6, 8, 8а, 10, 12; вул. ім. Ю.М. Устенка, 6; вул. Молодіжна, 16, 2-12 (парні); вул. Степова, 3, 5, 7; вул. Варена, 2-12 (парні), 16-26 (парні), 3-11 (не парні); ГК "Ентузіаст"; Ветеринарна клініка, ФОП: Канаєв, Настека, Ковтун, Богдан, Пашута, Курбанов, Гулін;  Дніпрогаз Капітальний ремонт

Джерело Вільногірська міська рада

<<

<

>

>>

Важливе