Вільногірськ. 22:45

+9°

Тиск: 746 mm
Вологість: 77.7 %

Різне

Випускників та батьків просять не розповсюджувати інформацію щодо дати та місць проведення НМТ.

Переглядів 233

Випускників та батьків просять не розповсюджувати інформацію щодо дати та місць проведення НМТ.Випускників та батьків просять не розповсюджувати інформацію щодо дати та місць проведення НМТ.

Адже сьогодні стали відомі дати, час та місце проведення тестування.

Випускникам радять перевірити свої особисті кабінети та зберігати цю інформацію у таємниці, - закликають у департаменті гумполітики.

Джерело Дніпро Обласний

Дитячий табір відпочинку "Світанок" відкрив свої двері для 2 зміни.

Переглядів 233

Дитячий табір відпочинку "Світанок" відкрив свої двері для 2 зміни.

З метою оздоровлення та літнього відпочинку дітей у Вільногірській міській територіальній громаді 11.07.2022 року дитячий табір відпочинку "Світанок" відкрив свої двері для 2 зміни.

Під час перебування в дитячому таборі на дітей чекають культурно-масові заходи, фестивалі дитячої творчості, гурткова робота, спортивні змагання.

Департамент соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської області бажає кожній дитині гарного відпочинку, цікавих захоплень,  радісних днів, яскравих емоцій та нових знайомств.

Діти це наше майбутнє!
Разом до перемоги!

Джерело Вільногірська міська рада

Стартувала інформаційна кампанія "ВИХОДЬ НА СВІТЛО!"

Переглядів 221

В умовах повномасштабної війни одним з головних чинників для перемоги є підтримка держави, яка всі свої можливості спрямовує на забезпечення Збройних Сил України.

Сплата податків важлива як ніколи. Кожен, хто вважає себе українцем і громадянином нашої держави, має розуміти, що задекларована праця - це шлях до вільної, незалежної та економічно сильної держави.

Саме тому з 01 липня Держпраці розпочала інформаційну кампанію "Виходь на світло!". Це черговий крок до формування у суспільства розуміння важливості оформлення трудових відносин.

Кампанія спрямовується на працівників і роботодавців, які продовжують працювати, але при цьому уникають належного оформлення трудових відносин та сплати податків.

Стартувала інформаційна кампанія

 

Відсьогодні в Україні заборонено будь-яке куріння у громадських місцях

Переглядів 216

Відсьогодні в Україні заборонено будь-яке куріння у громадських місцях

Відсьогодні в Україні заборонено будь-яке куріння у громадських місцях

З 11 липня набувають чинності норми антитабачного закону 1978-ІХ, який було прийнято 16 грудня 2021 року. Нагадаємо, цим законом забороняється куріння, вживання, використання тютюнових виробів, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння, кальянів у громадських місцях.

Нагадаємо, куріння у заборонених місцях загрожує штрафом у розмірі 51-170 гривень. За повторне порушення упродовж року, потрібно буде викласти 170-340 гривень.

Джерело Дніпро Обласний

З 01 липня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов'язані з ним страхові виплати

Переглядів 258

З 01 липня в Україні зріс прожитковий мінімум та пов'язані з ним страхові виплати

З 01 липня 2022 року в Україні планово збільшився розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб – з 2 481 гривні до 2 600 гривень.

Відповідно зросла сума пов’язаних з ним одноразових допомог, які фінансуються Фондом соціального страхування України для потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також осіб, які мають право на виплати в разі втрати годувальника.

Так, для осіб, у яких право на страхові виплати від Фонду настане з 01 липня цього року, розмір допомоги складе:

  • потерпілому внаслідок нещасного випадку на виробництві відповідно до ступеня втрати професійної працездатності (максимально 17 розмірів прожиткового мінімуму, встановленого законом для працездатних осіб, при 100% втрати працездатності) – 44 200 грн;
  • сім’ї у разі смерті потерпілого (100 розмірів прожиткового мінімуму) – 260 000 грн;
  • утриманцю у разі смерті потерпілого (20 розмірів прожиткового мінімуму) – 52 000 грн.

Раніше ці виплати становили 42 177 грн, 248 100 грн, 49 620 грн відповідно.

Джерело Вільногірська міська рада

Рішення Генштабу про порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним скасовано

Переглядів 236

Залужний ВалерійРішення Генштабу про порядок видачі дозволів на виїзд військовозобов'язаним скасовано, документ доопрацюють, - Залужний

За словами головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, документ від початку стосувався винятково внутрішньої роботи ТЦК та СП і не створював зобовʼязань, обмежень прав і свобод громадян України.

"Начальником Генерального штабу Збройних Сил України з метою недопущення подальших маніпуляцій довкола цього питання прийнято рішення про скасування дії Порядку з відправленням на доопрацювання", - наголосив він.

Залужний додав, що оновлений документ буде розроблено на основі змін до законів України та підзаконних нормативно-правових актів, які регулюють переміщення громадян в умовах воєнного стану.

Джерело Цензор.НЕТ

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Переглядів 226

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

До уваги внутрішньо переміщених осіб!

Запрошуємо усіх вас завтра, 07 липня, о 15:00 отримати продуктові набори від організації World Central Kitchen за сприяння ГО "Ліга діячів культури України".
Один набір розраховано на одну родину.

Видача буде здійснюватись з брендованого намету World Central Kitchen біля Гуманітарного штабу (ЦПНДТ, колишня школа #1)

Для отримання набору при собі необхідно мати довідку внутрішньо переміщеної особи та паспорт.

Також запрошуємо чоловіків з числа внутрішньо переміщених осіб о 14:00 долучитись до розвантаження машини з продуктовими наборами.

Зверніть увагу! Набори будуть видаватись виключно в один день - 07 липня, з 15:00 до 17:00. В інші дні набори видаватись не будуть.

Заздалегідь сплануйте свій час.

Продуктові набори також отримають ВПО Вишнівської та Саксаганської громад на точках видачі у своїх громадах.

Регіональний куратор гуманітарної місії World Central Kitchen Роман Костін.

Джерело Вільногірська міська рада

Розроблено Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання у воєнний час

Переглядів 679

Розроблено Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання у воєнний час

Розроблено Порядок надання дозволу на виїзд за межі місця проживання у воєнний час, - роз'яснення Генштабу ЗСУ

Норма Закону України "Про військовий обов’язок і військову службу", який діє з 1992 року, передбачає, що у воєнний час забороняється виїзд призовників, військовозобов’язаних та резервістів з місця проживання без дозволу керівника відповідного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

З метою впорядкування обліку переміщених осіб Генеральним штабом Збройних Сил України розроблено Порядок надання дозволу громадянам України, які перебувають на військовому обліку у ТЦК та СП, на виїзд за межі місця проживання (місця перебування) з моменту оголошення мобілізації та у воєнний час.

Дозвіл видається від 30 діб до року залежно від категорії субʼєкта. Розглядається додаткове унормування питань переміщення осіб, які систематично перетинають адміністративні межі у звʼязку зі службовою чи особистою необхідністю, - пояснили у Генштабі

Джерело Цензор.НЕТ

<<

<

>

>>

Важливе