Вільногірськ. 09:45

+15°

Тиск: 742.2 mm
Вологість: 100 %

Різне

Поліція Верхньодніпровська розшукує 11-річного Євгена Давидова.

Переглядів 738

Поліція Верхньодніпровська розшукує 11-річного Євгена Давидова.

Поліція Верхньодніпровська розшукує 11-річного Євгена Давидова.

8 липня хлопець втік від бабусі на залізничному вокзалі м. Верхівцеве і його місцеперебування не відоме.

Прикмети: на вигляд 10- 11 років, зріст 158 см, худорлявої статури, волосся коротке русяве, очі блакитні.

Був одягнений: блакитні шорти, сорочка біла з коротким рукавом з візерунком- блакитні квітки, темно- сині капці.

Телефону при собі не мав.

Прохання до всіх кому відоме місцезнаходження неповнолітнього Євгена Давидова повідомити до відділення поліції № 3 (Верхньодніпровськ) Кам’янського РУП за телефонами 097- 556- 86- 84, 096-586-94-41 або на спецлінію "102".

Кам'янське районне управління поліції

Джерело Дніпро Обласний

Список телеграм-каналів, які координує росія

Переглядів 237

Служба безпеки України, Міністерство оборони та МВС оприлюднили список телеграм-каналів, які координує росія.

100 ресурсів, 100 майданчиків для «зради». Інструменти ІПСО ворога слід чітко ідентифікувати

Список телеграм-каналів, які координує росія

Список телеграм-каналів, які координує росія

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Хто з студентів призовного віку може виїхати за кордон

Переглядів 231

Хто з  студентів призовного віку може виїхати за кордон

Хто з  студентів призовного віку може виїхати за кордон: важливе роз’яснення

Чоловіки від 18 років, котрі або планують навчання або вже навчаються у закордонних вишах, можуть покинути Україну тільки за наявності документу, що підтверджує їхнє зарахування до вищого навчального закладу.

Виїжджати за кордон наразі можуть тільки студенти денної форми навчання іноземних вишів.

- З документами йдуть до військкомату, де отримують дозвіл на перетин кордону та відмітку у військовому квитку або приписному про наданням відтермінування на період навчання

Якщо студент минулоріч вже навчався за кордоном, але прибув в Україну, наприклад, на канікули, то він мусить мати із собою студентський квиток або студентську візу. Останні також мають бути перекладені та завірені нотаріусом.

Якщо студент закінчив бакалаврат, проте ще не вступив до магістратури, то у нього не має відтермінування від мобілізації.

Звільняються від неї лише ті здобувачі освіти, які проходять навчання.

За матеріалом  "Українська правда. Життя".

Джерело Дніпро Обласний

Тимчасове відключення електропостачання

Переглядів 200

Тимчасове відключення електропостачанняТимчасове відключення електропостачання

У зв'язку з проведенням робіт на електромережах відбудеться відключення електропостачання в житлових будинках міста Вільногірськ

З 15 по 19 липня з 8:00 до виконання по вул. ім. Ю.М.Устенка, 31, 33, 33а, 33б, 33в, 35а, а також в ДСГП

 

Джерело Вільногірська міська рада

 

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Вільногірській територіальній громаді!

Переглядів 217

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Вільногірській територіальній громаді!

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Вільногірській територіальній громаді!

Продовжуємо забезпечувати вас продуктовими наборами від представника синодального управління соціального служіння Православної Церкви України Eleos-Ukraine та Благодійного фонду «100% життя».

Видача буде здійснюватись завтра, 15 липня, за адресою: вул. ім. В.В.Варена, 36, магазин «Олена» з 09:00 до 12:00.

Для отримання набору при собі необхідно мати довідку внутрішньо переміщеної особи, паспорт та довідку з номерком, що видавалась ВПО у гуманітарному штабі. Набори отримують особи з номерками від 481-го.

Також запрошуємо чоловіків із числа внутрішньо переміщених осіб на 08:00 долучитись до розвантаження продуктових наборів.

Увага! Один набір сягає ваги 18 кг і спакований у картонну коробку. Для зручного перенесення просимо взяти із собою пакети.

Координатор благодійної акції Олена Новікова

Джерело Оборона Вільногірська - офіційний канал

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою

Переглядів 232

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою, - Генштаб ЗСУ

Генеральним штабом ЗС України опрацьовано пропозиції щодо внесення змін до Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Зазначений Перелік затверджений наказом Міністра оборони України від 11.10.2021 №313 (зі змінами відповідно до наказу Міністра оборони України від 07.02.2022 №35, зареєстрованого Міністерством юстиції України поточного року).

Наказ передбачає, що з 1 жовтня 2022 року жінки, які мають спеціальності та/або професії, визначені в додатку 1 до наказу, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.

Водночас, проведення загальної мобілізації під час війни з російською федерацією засвідчило, що на військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів.  На даний час у Збройних Силах залишається потреба  у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

Таким чином, досвід розгортання військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в державі на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

"Зважаючи на це, Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їхньою згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі", - завили в Генштабі ЗСУ.

Джерело Цензор.НЕТ

Близько 400 га полів з посівами знищено на Дніпропетровщині внаслідок бойових дій.

Переглядів 210

Близько 400 га полів з посівами знищено на Дніпропетровщині внаслідок бойових дій.

Ворожі обстріли і спричинені ними пожежі нищать врожай, завдають значних збитків нашим аграріям.

Глобальна продовольча небезпека загрожує всьому світу. І винна в цьому тільки росія. Єдине, що добре вміє країна-терорист – це руйнувати.

Сьогодні в Туреччині пройшли чотиристоронні переговори щодо вивезення українського зерна, заблокованого рф. Наша держава є одним з найбільших експортерів зерна та пшениці, тому питання продовольчої кризи, яку цілеспрямовано та свідомо створює російська федерація, має бути вирішено якнайшвидше.

Але це лише початок. Терористів і війну, яку вони розпочали проти України, потрібно зупинити негайно. Вірю, що наші захисники впораються із цим завданням. І допомагати Україні зараз має весь цивілізований світ, для якого мир і демократія – не порожні слова, а справжні цінності.

Ми вистоїмо. Обов‘язково відновимо все знищене, повернемо свої території, виженемо окупантів геть. Країна розквітне з новою силою.

Близько 400 га полів з посівами знищено на Дніпропетровщині внаслідок бойових дій.

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Реєстр олігархів готовий

Переглядів 235

Реєстр олігархів готовий

Реєстр олігархів готовий

Реєстр олігархів уже готовий, наразі триває процес підготовки документів, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

"Цей процес йде. Реєстр готовий, положення про реєстр затверджено. На сьогоднішній день інституції, які мають право подавати, обробляють документи", – сказав він.

Формування реєстру відбувається на основі чотирьох критеріїв: статки, наразі це від $80 млн, політичний вплив, медіа, монополія – природна або штучно створена.

"Якщо людина відповідає трьом з 4 критеріїв РНБО може ухвалити рішення щодо того, що вона є людиною, яку ви називаєте олігархом", – сказав секретар РНБО.

Напередодні мільярдер Рінат Ахметова заявив про вихід його компанії System Capital Management із медійних активів через набрання чинності так званим "законом про олігархів". "Медіа Група Україна" відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів і від ліцензій друкованих медіа в Україні.

Джерело Цензор.НЕТ

<<

<

>

>>

Важливе