На жаль, новий робочий тиждень розпочинаємо з трагічного офіційного повідомлення

Переглядів 1203

Віталій Іванович РОМАНОВСЬКИЙПАМ’ЯТАЄМО…

Вільногірська громада готується до останньої зустрічі ще з одним земляком, який віддав власне життя за свободу і життя мільйонів українців. Вільногірець Віталій Іванович РОМАНОВСЬКИЙ загинув під населеним пунктом Довгеньке Ізюмського району Харківської області. Сумом і болем пронизані серця багатьох з нас.

Віталій народився у Вільногірську 15 січня 1977 року. Навчався у середній школі №5. За характером був веселим, добрим хлопчиком, завжди мав багато друзів.

Після школи закінчив академію «ШАГ», а потім багато років свого життя віддав виробництву. Працював провідним інженером з комп’ютерних систем у ТОВ «Вільногірське скло», у ТОВ «Скляний Альянс». Був грамотним, висококваліфікованим спеціалістом з ІТ-технологій, відповідальним, дисциплінованим працівником і порядною людиною.

Віталій Іванович дуже любив свою родину. Багато часу приділяв дітям (їх у нього четверо рідних і один – прийомний), онукові Назарію. Опікувався їхнім навчанням, дозвіллям, вихованням – жив ними.

Захоплювався пошуковою роботою. Зокрема долучався до роботи громадської організації «Пошук-Дніпро», яка співпрацювала з обласним історичним музеєм з питань встановлення місць загибелі українців, військових поховань під час Другої світової війни, зокрема на Дніпровських висотах.

У 2014 році увійшов у пошукову групу «Чорний тюльпан». Разом зі своїми однодумцями, ризикуючи життям, здійснював роботу з пошуку загиблих та зниклих безвісти в районі Іловайського котла, вивезення тіл.

Коли у лютому 2022 року росія розпочала проти нас широкомасштабну війну, Віталій Іванович відразу ж записався в ряди територіальної оборони Дніпра, а вже 03 березня 2022 року добровольцем пішов на передову.

Солдат Віталій РОМАНОВСЬКИЙ з позивним «Висота» служив стрільцем-розвідником відділення спеціальних дій в загоні спецпризначення однієї з військових частин ЗСУ. До останнього подиху він мужньо і звитяжно виборював право своєї батьківщини, своєї нації на існування, на свободу, на цілісність і незалежність.

21 березня 2023 року ворог забрав життя Воїна. Без батька залишилися діти, без дідуся - онук. Не дочекалися його повернення мама, брат та сестра. Від всієї громади висловлюємо глибокі співчуття родині, а також друзям, колегам, побратимам Віталія. Низький уклін його безсмертному подвигу.

Прощання з Віталієм Івановичем РОМАНОВСЬКИМ відбудеться у четвер, 30 березня, об 11:30 на площі перед ПК і С «Металург». Поховають земляка у селі Вишневе, на малій батьківщині його великої родини. Запрошую жителів громади віддати данину шани і пам’яті землякові.

Світла пам’ять і вічна слава Герою! Смерть ворогам!

Міський голова Володимир ВАСИЛЕНКО

Коментарі

>>>
Шановні жителі громади! Завтра у нас день жалоби за загиблим на фронті земляком Віталієм Івановичем Романовським. Прошу підтримати його родину у такий скорботний час і взяти участь у церемонії прощання. Вона відбудеться об 11:30 на площі перед палацом культури «Металург». Міський голова Володимир ВАСИЛЕНКО
>>>
Зробіть на сайті окремий розділ щодо загиблих Героїв!!!

no robot код

Важливе