Вільногірськ. 04:55

+14°

Тиск: 742.6 mm
Вологість: 62.1 %

Різне

Аварійне відключення електроенергії

Переглядів 251

Аварійне відключення електроенергіїШановні мешканці!

19 липня 2022 з 10:00 до 12:00 відбудеться аварійне відключення електроенергії за такими адресами:

м. Вільногірськ, бульвар Миру, будинки 13, 15А, 15Б;

с. Посуньки, вул. Степова, будинки 4, 4А, 6-9, 10, 13, 15, 19, 27.

Джерело Вільногірська міська рада

Позначка зв'язку хвороби або травми із виробництвом

Переглядів 187

Позначка зв'язку хвороби або травми із виробництвом

Позначка зв'язку хвороби або травми із виробництвом в е-лікарняному встановлюється фахівцями Фонду

Застраховані особи отримують від Фонду соціального страхування України компенсацію втраченого за час лікування заробітку незалежно від причин настання тимчасової непрацездатності (виключення – непрацездатність, викликана сп’янінням, протиправною діяльністю тощо).

Однак, якщо у загальних випадках розмір допомоги від ФССУ буде залежати від тривалості страхового стажу, то в разі травмування під час виконання посадових обов’язків чи профзахворювання Фонд профінансує допомогу в обсязі 100% середнього доходу незалежно від стажу.

Тож причина непрацездатності є важливим фактором при призначенні допомоги та поданні до Фонду заяви-розрахунку. Однак попри обставини набуття хвороби або отримання травми, на початку для пацієнтів автоматично створюється е-лікарняний з причини «1 - Тимчасова непрацездатність з хвороби або травми, що не пов’язані з нещасним випадком на виробництві».

Якщо є підстави вважати, що випадок стався внаслідок професійної діяльності працівника, одночасно буде розпочато процедуру розслідування.

Участь в розслідуванні професійного захворювання або нещасного випадку беруть, зокрема, представники Фонду соціального страхування України – якщо під час розслідування зв’язок з виробництвом буде підтверджено, вони повідомлять про потребу оновити причину непрацездатності в електронному лікарняному на: «11 – Тимчасова непрацездатність внаслідок професійного захворювання» або «12 – Тимчасова непрацездатність внаслідок нещасного випадку на виробництві».

Інформація оновлюється фахівцями Фонду соціального страхування України.

Зазначений ними зв’язок із виробництвом відображається як уточнена причина непрацездатності і доступний при перегляді е-лікарняного в особистих кабінетах роботодавця і застрахованої особи.

Нагадаємо, слідкувати за станом оплати лікарняних можна онлайн у телеграм-каналі Фонду: https://t.me/socialfund

Джерело Вільногірська міська рада

Поліція Верхньодніпровська розшукує 11-річного Євгена Давидова.

Переглядів 742

Поліція Верхньодніпровська розшукує 11-річного Євгена Давидова.

Поліція Верхньодніпровська розшукує 11-річного Євгена Давидова.

8 липня хлопець втік від бабусі на залізничному вокзалі м. Верхівцеве і його місцеперебування не відоме.

Прикмети: на вигляд 10- 11 років, зріст 158 см, худорлявої статури, волосся коротке русяве, очі блакитні.

Був одягнений: блакитні шорти, сорочка біла з коротким рукавом з візерунком- блакитні квітки, темно- сині капці.

Телефону при собі не мав.

Прохання до всіх кому відоме місцезнаходження неповнолітнього Євгена Давидова повідомити до відділення поліції № 3 (Верхньодніпровськ) Кам’янського РУП за телефонами 097- 556- 86- 84, 096-586-94-41 або на спецлінію "102".

Кам'янське районне управління поліції

Джерело Дніпро Обласний

Список телеграм-каналів, які координує росія

Переглядів 239

Служба безпеки України, Міністерство оборони та МВС оприлюднили список телеграм-каналів, які координує росія.

100 ресурсів, 100 майданчиків для «зради». Інструменти ІПСО ворога слід чітко ідентифікувати

Список телеграм-каналів, які координує росія

Список телеграм-каналів, які координує росія

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Хто з студентів призовного віку може виїхати за кордон

Переглядів 234

Хто з  студентів призовного віку може виїхати за кордон

Хто з  студентів призовного віку може виїхати за кордон: важливе роз’яснення

Чоловіки від 18 років, котрі або планують навчання або вже навчаються у закордонних вишах, можуть покинути Україну тільки за наявності документу, що підтверджує їхнє зарахування до вищого навчального закладу.

Виїжджати за кордон наразі можуть тільки студенти денної форми навчання іноземних вишів.

- З документами йдуть до військкомату, де отримують дозвіл на перетин кордону та відмітку у військовому квитку або приписному про наданням відтермінування на період навчання

Якщо студент минулоріч вже навчався за кордоном, але прибув в Україну, наприклад, на канікули, то він мусить мати із собою студентський квиток або студентську візу. Останні також мають бути перекладені та завірені нотаріусом.

Якщо студент закінчив бакалаврат, проте ще не вступив до магістратури, то у нього не має відтермінування від мобілізації.

Звільняються від неї лише ті здобувачі освіти, які проходять навчання.

За матеріалом  "Українська правда. Життя".

Джерело Дніпро Обласний

Тимчасове відключення електропостачання

Переглядів 202

Тимчасове відключення електропостачанняТимчасове відключення електропостачання

У зв'язку з проведенням робіт на електромережах відбудеться відключення електропостачання в житлових будинках міста Вільногірськ

З 15 по 19 липня з 8:00 до виконання по вул. ім. Ю.М.Устенка, 31, 33, 33а, 33б, 33в, 35а, а також в ДСГП

 

Джерело Вільногірська міська рада

 

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Вільногірській територіальній громаді!

Переглядів 218

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Вільногірській територіальній громаді!

До уваги внутрішньо переміщених осіб, які зареєстровані у Вільногірській територіальній громаді!

Продовжуємо забезпечувати вас продуктовими наборами від представника синодального управління соціального служіння Православної Церкви України Eleos-Ukraine та Благодійного фонду «100% життя».

Видача буде здійснюватись завтра, 15 липня, за адресою: вул. ім. В.В.Варена, 36, магазин «Олена» з 09:00 до 12:00.

Для отримання набору при собі необхідно мати довідку внутрішньо переміщеної особи, паспорт та довідку з номерком, що видавалась ВПО у гуманітарному штабі. Набори отримують особи з номерками від 481-го.

Також запрошуємо чоловіків із числа внутрішньо переміщених осіб на 08:00 долучитись до розвантаження продуктових наборів.

Увага! Один набір сягає ваги 18 кг і спакований у картонну коробку. Для зручного перенесення просимо взяти із собою пакети.

Координатор благодійної акції Олена Новікова

Джерело Оборона Вільногірська - офіційний канал

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою

Переглядів 234

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою

Жінок братимуть на військовий облік лише за їхньою згодою, - Генштаб ЗСУ

Генеральним штабом ЗС України опрацьовано пропозиції щодо внесення змін до Переліку спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Зазначений Перелік затверджений наказом Міністра оборони України від 11.10.2021 №313 (зі змінами відповідно до наказу Міністра оборони України від 07.02.2022 №35, зареєстрованого Міністерством юстиції України поточного року).

Наказ передбачає, що з 1 жовтня 2022 року жінки, які мають спеціальності та/або професії, визначені в додатку 1 до наказу, братимуться на військовий облік військовозобов’язаних.

Водночас, проведення загальної мобілізації під час війни з російською федерацією засвідчило, що на військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань призвані близько 1% жінок від загальної кількості мобілізованих.

Більшість жінок призначено на посади медичного персоналу, підрозділів зв’язку, морально-психологічного забезпечення, діловодів, бухгалтерів та кухарів.  На даний час у Збройних Силах залишається потреба  у жінках-фахівцях з медицини, радіотехніки та харчових технологій.

Таким чином, досвід розгортання військових частин Збройних Сил України та інших військових формувань до повних штатів воєнного часу доводить, що в державі на сьогодні немає гострої необхідності суттєво збільшувати кількість жінок на військовому обліку.

"Зважаючи на це, Головним управлінням персоналу Генерального штабу Збройних Сил України опрацьовано пропозиції щодо взяття жінок на військовий облік військовозобов’язаних лише за їхньою згодою. Також пропонується розпочати проведення заходів із включення жінок до військового обліку не раніше ніж через місяць після завершення особливого періоду в державі", - завили в Генштабі ЗСУ.

Джерело Цензор.НЕТ

<<

<

>

>>

Важливе