Вільногірськ. 02:45

+16°

Тиск: 751.2 mm
Вологість: 61.5 %

Різне

Для возз’єднання з друзями та рідними: в Україні запустили чат-бот «Знайди рідних»

Переглядів 289

Для возз’єднання з друзями та рідними: в Україні запустили чат-бот «Знайди рідних»

Жителі області, які через війну втратили зв’язок із сім’єю або родичами, можуть скористатися чат-ботом «Знайди рідних». Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Війна – це часто розлука з рідними. Хтось виїхав за кордон. Хтось був змушений тікати від обстрілів в інші області України. Тому важливо не втрачати зв’язок. Знайти загублених рідних, близьких родичів, друзів, можна за допомогою спеціального чат-боту», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олена Кришень.

Про кібербезпеку ресурсу подбали, наголосила Олена Кришень. Усі персональні дані захищені.

У чат-боті «Знайди рідних» спочатку потрібно зареєструватися. Вказати прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, міста постійного і тимчасового проживання. Зазначити старі номери телефонів і один або декілька актуальних.

Для пошуку людини потрібно ввести її номер мобільного у чат-боті та надіслати запит. Детальна інструкція – за посиланням.

За даними ООН понад 3,8 млн українців виїхали за кордон. Ще 13 млн покинули домівки та евакуювалися до інших областей України.

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Рекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

Переглядів 327

Рекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовинРекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо дій місцевих органів влади та населення у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

Бойові отруйні речовини, які можуть застосовуватись військами окупанта:

Зарин ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, смерть настає протягом 5-15 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі зарину в теплу пору року - декілька годин, в холодну - до 2 діб.

Зоман ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, смерть настає протягом 2-5 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі зоману в теплу пору року - 10 годин, в холодну - до 3 діб.

VХ гази ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, настає протягом 10-15 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі ві-газів в теплу пору року - 1-3 доби, в холодну - 30-60 діб.

Люїзит ‒ бойова отруйна речовина шкірно-наривної дії, смерть настає протягом 3-5 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі люїзиту в теплу пору року - 4-12 годин, в холодну - кілька діб.

Іприт ‒ бойова отруйна речовина шкірно-наривної дії, смерть настає протягом 2-5 хвилин (при потраплянні в організм через органи дихання) після контакту. При контакті зі шкірою ‒ ураження з’являється через 6 годин після впливу. Стійкість в повітрі іприту в теплу пору року - до 2 діб, в холодну - 60- 90 діб.

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою.

Переглядів 320

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою.

Дніпропетровщина 12 квітня 17.30

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою. Конверт та поштова марка -дороговкази російському кораблю вже є і в нашій області. Крута ідея поштовиків, яка, думаю, припаде людям до душі.

Над промовистою маркою «Русскій воєнний корабль, іді...» працювали і наші, і іноземні митці. Створили сотні ескізів, з яких українці обрали найліпший. Це перша військова марка нашої країни. В ній вся наша лють окупанту.

Ми незламні - б’ємо  рашистів навіть креативом.

Все буде Україна!

Джерело Валентин Резніченко/ Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Електронний рахунок за світло тепер можна замовити на сайті YASNO

Переглядів 1839

Електронний рахунок за світло тепер можна замовити на сайті YASNO

Щоб отримувати рахунки за електроенергію в sms або viber-повідомленні, жителям Дніпропетровщини необхідно одноразово заповнити форму на сайті електропостачальника yasno.com.ua.

Внесення даних займає декілька хвилин: варто лише вказати регіон, особовий рахунок (складається з 12 цифр та починається на 522) та номер телефону. Після цього клієнт буде щомісяця після 10-го числа отримувати sms або viber-повідомлення з посиланням на персональний електронний рахунок. Його можна сплатити без комісії прямо зі смартфону.

Нагадаємо, в умовах воєнного стану електропостачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») не гарантує своєчасну доставку паперових платіжок усім клієнтам. Тому радить сплачувати за електроенергію будь-яким доступним способом: через Особистий кабінет, viber-бот YASNO-online, платіжні сервіси, інтернет-банкінги, на сайті постачальника, у відділеннях банків або користуючись електронним рахунком, що надійшов в sms/ viber-повідомленні.

«Ми реагуємо на виклики часу та потреби клієнтів. Новий сервіс на сайті дозволяє у декілька кліків замовити електронний рахунок за електроенергію. На відміну від паперової платіжки, він надходитиме регулярно та завжди буде під рукою у вашому смартфоні. Оплата у такий спосіб є швидкою, безпечною та зручною. До того ж, це дозволить зменшити кількість використаного паперу, що позитивно впливає на довкілля», - сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

Джерело Вільногірська міська рада

Добровільні формування цивільного захисту

Переглядів 339

Кам’янське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області пропонує створити добровільні формування цивільного захисту

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Кам’янське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області пропонує територіальним громадам розглянути питання щодо створення добровільних формувань цивільного захисту (ДФЦЗ) для проведення допоміжних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Особливо такі формування потрібні у населених пунктах, які найбільш постраждали під час проведення воєнних дій.

Шановні громадяни! Для включення в ДФЦЗ бажаючі можуть заповнити анкету на сайті https://dmpo.dsns.gov.ua/ в розділі «Я прагну стати добровольцем».

Джерело Вільногірська міська рада

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Переглядів 321

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Додаток за підтримки кіберфахівців Служби безпеки України розробили команди YouControl та Artellence.

Його основна мета – спростити процедуру перевірки підозрілих осіб на блокпостах, на вулицях під час комендантської години, на вході в укриття чи в інших ситуаціях.
Додаток не містить, не зберігає і не передає персональних даних осіб, а працює з інформацією з відкритих реєстрів.

Завдяки йому можна перевірити:

чи відповідає фото в паспорті дійсності, чи є паспорт недійсним та чи вважається він втраченим

  • чи перебуває людина в державному розшуку
  • чи накладені на неї санкції РНБО та чи присутня ця особа в реєстрі терористів
  • чи є особа включена до списку воєнних терористів і ДРГ або бази «Миротворець»
  • чи перебуває авто особи в розшуку

Наголошуємо: у разі виявлення за допомогою додатку «фактору ризику» необхідно негайно передати цю інформацію представникам силових структур для більш ретельної і додаткової перевірки.

Завантажити додаток можна за посиланнями:

Google Play – bit.ly/3E5NjfJ

App Store – apple.co/3usNGxy

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Джерело Міністерство оборони України

Кабмін змінив голову ОГХК

Переглядів 2772

Кабмін змінив голову ОГХК

Кабінет міністрів за пропозицією Фонду державного майна (ФДМУ) призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОДГХК) Владислава Іткіна.

Відповідне розпорядження №278-р уряд прийняв 9 квітня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

До цього Іткін обіймав посаду заступника начальника філії "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат", відповідав за стратегію розвитку бізнесу.

Як повідомлялося, минулого року ФДМУ тричі не зміг провести аукціон з приватизації ОГХК, оскільки не зміг залучити до участі в конкурсах іноземних інвесторів, за винятком пов’язаних з українськими олігархами та підприємцями компаній.

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

Переглядів 322

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

В Україні запустили рух «Сади Перемоги». Мешканців міст і сіл закликали використовувати будь-які вільні земельні ділянки для вирощування харчових продуктів. Засадити їх овочами, а де можливо – і зерновими. Приєднатися до доброї справи можуть і громади Дніпропетровщини. Про це сповістив перший заступник голови обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

«Через бойові дії не всі землі в інших регіонах країни зможуть зайняти посівами. Аби підтримати продовольчу безпеку країни під час війни, запустили всеукраїнську акцію – «Сади Перемоги». Закликаємо долучитися і наші громади. Використовувати для вирощування харчових продуктів присадибні ділянки, покинуті городи», – розповів Володимир Орлов.

До створення власних «Садів Перемоги» можуть приєднатися і містяни, що мають дачу чи город, і мешканці сіл. А ще – переселенці з інших областей.

Про власні здобутки у створенні «Садів Перемоги» можна розповідати на сторінках у соцмережах. Використовувати хештеги: #VictoryGardensUA, #СадиПеремоги, #СадиДляПеремоги, #ГородніВійська.

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

<

>

>>

Важливе