Вільногірськ. 19:15

+19°

Тиск: 752.7 mm
Вологість: 30.1 %

Різне

Мешканців Дніпропетровщини закликали не нехтувати сигналом тривоги та йти в укриття

Переглядів 292

Мешканців Дніпропетровщини закликали не нехтувати сигналом тривоги та йти в укриття

Почули сирену – перейдіть до укриття. Це – ваша безпека, наголосили під час брифінгу в Дніпропетровській ОВА. Через нехтування правилами безпеки у Криворізькому районі загинув чоловік. Під час обстрілу він перебував на відкритій території.

«Напередодні агресор з ГРАДів обстріляв цивільну інфраструктуру Криворізького району. Чоловік, який знаходився на вулиці, отримав важку мінно-вибухову травму ноги, – розповіла головний фахівець відділу зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області Дарина Цуркань. – Нагадую: почули сигнал тривоги – відразу в укриття. Під час сирени не виходьте на вулицю подивитися звідки летить. Або зняти «прильоти» на телефон. Не нехтуйте цими правилами. Це ваша безпека».

Вогонь по Криворізькому району вівся зі сторони Херсонської області. Зафіксовано 7 місць, куди влучили снаряди. Пошкоджено 5 будинків, господарські споруди та 3 автомобілі. На одному з подвір’їв знайшли 19 воронок від ракет.

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

До уваги мешканців Дніпропетровщини.

Переглядів 300

Микола Лукашук – голова ДОРДо уваги мешканців Дніпропетровщини.

Сьогодні начальник обласної військової адміністрації Валентин Резніченко підписав розпорядження про скорочення в області комендантської години. З понеділка, 18 квітня, вона починатиметься о 22:00 і закінчуватиметься о 5:00 ранку.

Тепер щодо Великодня. Комендантську годину в ніч з 23 на 24 квітня скасовано. Всі віряни зможуть відвідати богослужіння. Керівники органів місцевого самоврядування вже отримали вказівку не вимикати вуличне освітлення і за потреби збільшити кількість громадського транспорту. Вживати алкогольні напої в громадських місцях людям заборонено.

За безпекою в посиленому режимі стежитимуть співробітники Нацполіції разом з військовими ЗСУ. Ми їм повністю довіряємо і знаємо, що кожен мешканець області буде під надійним захистом.

В той самий час прошу всіх громадян поставитися до тимчасового зняття обмежень максимально відповідально.

Я вірю, що найбільше християнське свято на Дніпропетровщині пройде мирно. Для цього і правоохоронні органи, і військовослужбовці, і керівництво області докладуть всіх зусиль.

Віримо в ЗСУ і в Перемогу України!

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

18 квітня - черговий етап планових регламентних робіт у Приват24

Переглядів 327

ПриватБанк з 23:00 17 квітня до 8:00 18 квітня проводить черговий етап планових регламентних робіт в Приват24, які необхідні для безпечної та якісної роботи сервісів.

Під час проведення робіт додатки та web-версія Приват24 будуть недоступні. Протягом дня 18 квітня можливі тимчасові перебої Приват24 в процесі стабілізації роботи сервісів.

Надіслати переказ з картки на картку можна через сайт https://privatbank.ua/sendmoney

Поповнити мобільний — тут: https://privatbank.ua/popolnenie-mobilnogo

Сплатити комуналку — на гарячій лінії 3700

Банкомати та платіжні термінали працюють без змін: вільно знімайте кошти та розраховуйтесь в торгівельних мережах.

Просимо вибачити за тимчасові незручності і сподіваємось на ваше розуміння!

Джерело ПриватБанк

Несанкціоноване розповсюдження інформації

Переглядів 316

Шановні жителі Кам’янського району!

Нагадуємо, що Кримінальний кодекс України доповнили статтею 114-2 – «Несанкціоноване розповсюдження інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних сил України або інших утворень відповідно до законів України військових формувань, скоєне в умовах військового чи надзвичайного стану».

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 роківІ

  • Не можна розміщувати фото, відео місцевості, де був обстріл або впав снаряд. Не можна публікувати фото, відео з ракетами, що летять, моментами попадання снарядів.
  • Не можна вказувати точну адресу, координати, докладний опис місця. Така інформація допомагає окупантам координувати свої дії.
  • Не можна публікувати кадри роботи української ППО. Будь-яку інформацію (фото, відео, текст) про переміщення або дислокацію українських захисників.
  • Не можна фотографувати військові частини, пункти територіальної оборони, блокпости, укріплення.
  • Не фотографуйте важливі об'єкти інфраструктури, військові адміністрації, не знімайте їх на відео в реальному часі.
  • Також закликаємо на період військового стану утриматися від фотографування на фоні адміністративних будівель та об’єктів критичної  інфрастуктури.
  • Не можна публікувати фото та відео з розпізнавальними знаками - таблички з назвами вулиць, номерами будинків, великі магазини та супермаркети, станції метро, заводи та підприємства.
  • Не повідомляйте номери шкіл, лікарень, дитячих садків, супермаркетів або інших об'єктів.

І, найголовніше, ні в якому разі не виходьте під час сигналу повітряної тривоги з укриттів, Не підходьте до вікон, не виходьте на балкони, щоб зробити фото або відео.

Джерело Оборона Вільногірська - офіційний канал

Припинено подачу води в житлові будинки м.Вільногірськ

Переглядів 309

У зв'язку з аварійною ситуацією на мережах холодного водопостачання припинено подачу води в житлові будинки м.Вільногірськ 14 квітня з 9.00 до усунення аварії по вулицям

молодіжна 22,
гагаріна 4а,
варена 21а.

Джерело Вільногірська міська рада

Як взяти участь у національному мультипредметному тесті для вступу до вишу?

Переглядів 281

Як взяти участь у національному мультипредметному тесті для вступу до вишу?

Цьогоріч замість ЗНО для вступу до омріяного вишу абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест. Аби взяти участь у випробуваннях, необхідно пройти реєстрацію. Зробити це потрібно до 19 квітня, повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної військової адміністрації Олексій Полторацький.

«Цьогоріч вступна кампанія буде з поправкою на воєнний стан. Традиційне ЗНО провести у таких умовах неможливо. Тож абітурієнти проходитимуть випробування за допомогою національного мультипредметного тесту – НМТ. Його потрібно буде скласти для вступу до вишу на основі повної загальної середньої освіти. А саме, на бюджет – на всі спеціальності, на контракт – на медичні та найбільш популярні», – зазначив Олексій Полторацький.

Для участі у вступному тестуванні необхідно зареєструватися до 19 квітня. Зробити це можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. У травні треба буде знов зайти на створену інформаційну сторінку. Там підтвердити бажання складати тест та повідомити регіон, у якому перебуватиме учасник у липні.

«Тестування заплановано в онлайн-форматі – задля безпеки учасників, – сказав Олексій Полторацький. – Випускники минулих років замість результатів НМТ зможуть використовувати сертифікати ЗНО 2019-2021 років».

Він додав: тим, хто раніше записався на ЗНО, повторно реєструватися на тестування не потрібно.

У національному мультипредметному тесті будуть завдання з української мови, математики, історії України. Вони відповідатимуть змісту програм ЗНО з цих предметів.

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Для возз’єднання з друзями та рідними: в Україні запустили чат-бот «Знайди рідних»

Переглядів 287

Для возз’єднання з друзями та рідними: в Україні запустили чат-бот «Знайди рідних»

Жителі області, які через війну втратили зв’язок із сім’єю або родичами, можуть скористатися чат-ботом «Знайди рідних». Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Війна – це часто розлука з рідними. Хтось виїхав за кордон. Хтось був змушений тікати від обстрілів в інші області України. Тому важливо не втрачати зв’язок. Знайти загублених рідних, близьких родичів, друзів, можна за допомогою спеціального чат-боту», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олена Кришень.

Про кібербезпеку ресурсу подбали, наголосила Олена Кришень. Усі персональні дані захищені.

У чат-боті «Знайди рідних» спочатку потрібно зареєструватися. Вказати прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, міста постійного і тимчасового проживання. Зазначити старі номери телефонів і один або декілька актуальних.

Для пошуку людини потрібно ввести її номер мобільного у чат-боті та надіслати запит. Детальна інструкція – за посиланням.

За даними ООН понад 3,8 млн українців виїхали за кордон. Ще 13 млн покинули домівки та евакуювалися до інших областей України.

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Рекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

Переглядів 326

Рекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовинРекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо дій місцевих органів влади та населення у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

Бойові отруйні речовини, які можуть застосовуватись військами окупанта:

Зарин ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, смерть настає протягом 5-15 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі зарину в теплу пору року - декілька годин, в холодну - до 2 діб.

Зоман ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, смерть настає протягом 2-5 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі зоману в теплу пору року - 10 годин, в холодну - до 3 діб.

VХ гази ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, настає протягом 10-15 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі ві-газів в теплу пору року - 1-3 доби, в холодну - 30-60 діб.

Люїзит ‒ бойова отруйна речовина шкірно-наривної дії, смерть настає протягом 3-5 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі люїзиту в теплу пору року - 4-12 годин, в холодну - кілька діб.

Іприт ‒ бойова отруйна речовина шкірно-наривної дії, смерть настає протягом 2-5 хвилин (при потраплянні в організм через органи дихання) після контакту. При контакті зі шкірою ‒ ураження з’являється через 6 годин після впливу. Стійкість в повітрі іприту в теплу пору року - до 2 діб, в холодну - 60- 90 діб.

<<

<

>

>>

Важливе