Вільногірськ. 13:35

+29°

Тиск: 746.6 mm
Вологість: 29.7 %

Різне

По чому бензин в Україні. Огляд цін на заправках.

Переглядів 239

По чому бензин в Україні. Огляд цін на заправках.

По чому бензин в Україні. Огляд цін на заправках.

Про це свідчать дані щоденного моніторингу роздрібного ринку Консалтингової групи "А-95", передає Enkorr.

Нагадаємо, в Україні наприкінці квітня на АЗС виник дефіцит пального. Для врегулювання ситуації 29 квітня уряд підвищив граничні ціни на бензин та дизельне пальне на 40-43%.

17 травня уряд призупинив цінове регулювання на паливному ринку. За оцінками Кабміну, після цього рішення очікувані граничні ціни на дизельне пальне будуть не вище 58 грн за літр, а ціни на бензин - не вище 52 грн за літр.

Джерело Дніпро Обласний

Дніпропетровщина 18 травня 15.50

Переглядів 257

Сьогодні 78 років від початку депортації кримських татар з історичної батьківщини.

Дніпропетровщина 18 травня 15.50

Сьогодні 78 років від початку депортації кримських татар з історичної батьківщини.

Насильницької і нелюдської.

Радянська влада виселила з Криму понад 200 тисяч людей.

Майже половина – загинула від виснаження, голоду, хвороб…

Злочин проти цілого народу. Геноцид.

Сьогодні геноцид влаштовує росія. Депортує українців.

Вже вивезли до росії сотні тисяч людей…

Та знищити народ неможливо…

Боремось…

Джерело Валентин Резніченко/ Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Постачання питної води для потреб м. Вільногірськ

Переглядів 1995

Шановні вільногірці!

За інформацією керівництва філії «ВГМК» АТ «ОГХК», у зв’язку з виробничою необхідністю для налагодження технологічного процесу в період по 31 травня 2022 року постачання питної води для потреб м. Вільногірськ здійснюватиметься підприємством без обмежень та цілодобово.

Після урегулювання режиму роботи обладнання питна вода постачатиметься згідно із раніше затвердженим графіком.

Джерело Вільногірська міська рада

Вступ-2022: чи зможуть діти, які виїхали з України, скласти мультипредметний тест

Переглядів 287

Вступ-2022: чи зможуть діти, які виїхали з України, скласти мультипредметний тест

Діти, які виїхали за межі України, зможуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ) у країнах Європи.

Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ми не маємо залишити цих дітей без права складання мультипредметного тесту і без права вступу до українських закладів освіти. Я звернувся до колег – міністрів освіти країн Євросоюзу – з проханням організувати в країнах Європи, Великої Британії, Ірландії можливість проведення для наших випускників мультипредметного тесту. В нас залишається лише питання по Греції, Словенії й Хорватії. По всіх інших країнах вже опрацьовуються матеріали", - сказав Шкарлет.

Що стосується тимчасово окупованих територій, то, за словами міністра, складання тесту там неможливе, оскільки всі державні реєстри на окупованих територіях заблоковані, щоб убезпечити доступ до них з боку рф. Але після закінчення вступу для дітей з тимчасово окупованих територій будуть передбачені ще можливості, при виїзді їх на підконтрольну Україні територію вони можуть спробувати вступити до закладів вищої освіти і пізніше, наголосив міністр.

Нагадаємо, національний мультипредметний тест (НМТ) запроваджується в Україні вперше, й лише 2022 року, через війну. Щоб узяти участь у цьому тестуванні, абітурієнти мали зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

29 квітня УЦОЯО завершив опрацювання реєстраційних форм на участь в НМТ.

Взяти участь в національному мультипредметному тесті виявили бажання понад 400 тисяч осіб.

Джерело Дніпро Обласний

Атака на інформаційному фронті - поради кіберполіції щодо захисту гаджетів від витоку даних

Переглядів 253

Атака на інформаційному фронті - поради кіберполіції щодо захисту гаджетів від витоку даних

Окупанти здійснюють кібератаки не лише на урядові структури, жертвами зламів та викрадення даних стають і пересічні громадяни. Адже ваша інформація у смартфоні чи в інтернеті – це не лише фото з відпочинку або фото улюбленця. Це банківська, робоча та інша приватна інформація, яку зловмисники можуть використати у власних цілях.

Дотримуйтеся базових рекомендацій, аби мінімізувати ризики витоку даних:

- створюйте надійні, складні паролі та не використовуйте однаковий пароль для кількох ресурсів. Пароль має містити не менше 8 символів, літери, цифри та спеціальні символи, а також не містити персональних даних. За можливості, оновіть паролі до облікових записів та змініть паролі на електронних поштових скриньках;

- вмикайте двофакторну аутентифікацію всюди, де є така можливість. Тоді для входу до акаунту, крім логіну та паролю, потрібно ввести код підтвердження, що приходить на телефон, електронну скриньку або у відповідний додаток;

- не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, навіть якщо вони надійшли у листі від друга. Пам’ятайте, що хакери могли зламати його акаунти і розсилати з них посилання, за якими ховається вірус або фішинговий ресурс. У більшості випадків інфіковані листи надходять електронною поштою;

- перевіряйте правильність URL-адреси необхідного сайту. Будь-які неточності можуть означати, що ви потрапили на фішинговий ресурс;

- не вводьте будь-які конфіденційні дані на незнайомих сайтах та не повідомляйте такі дані стороннім;

- створюйте резервні копії. Це врятує від втрати важливої інформації;

- завантажуйте програми та додатки лише з офіційних джерел;

- вчасно встановлюйте оновлення операційної системи;

- за можливості рекомендуємо зберігати важливі дані на зашифрованих або зовнішніх носіях.

Джерело Департамент кіберполіції Національної поліції України

Спільне звернення від волонтерської спільноти та керівництва міста

Переглядів 350

Спільне звернення від волонтерської спільноти та керівництва міста

У час, коли в Україні йде війна, ми не можемо не звертати увагу на інформаційне поле, в якому щодня перебуваємо. Мова йде про місцеві сторінки і групи у соціальних мережах.

На сторінках в соціальних мережах все частіше почала з’являтись суперечлива або непідтверджена інформація на різні теми, пов’язані із суспільним життям нашої громади.

Адміністратори сторінок у соцмережах не мають відношення до волонтерського центру, не беруть безпосередньої участі в забезпеченні міста гуманітарною допомогою, не володіють повнотою ситуації щодо стану в громаді та безпекового положення в регіоні, частина з них не проживає в місті.

Часто для підняття рейтингу допускають поширення неточної, неперевіреної чи неправдивої інформації, що спричиняє поширення паніки та неправдивих чуток по місту.

До уваги мешканців Вільногірської міської територіальної громади!

Переглядів 255

Міністерство соціальної політики України разом з Міністерством цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Швеції розробили платформу єДопомога.До уваги мешканців Вільногірської міської територіальної громади!

Міністерство соціальної політики України разом з Міністерством цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Швеції розробили платформу єДопомога.

Платформа єДопомога допомагає кожному, хто постраждав від російської агресії. На платформі можна дізнатися, як отримати гроші від держави, залишити заявку на допомогу або запропонувати підтримати інших у забезпеченні продуктами харчування, одягом, ліками тощо.

Платформа дозволяє громадянам (реципієнтам допомоги) швидко зареєструватися та залишити свою заявку на допомогу. Вона може включати водночас продукти харчування, засоби гігієни, ліки тощо. Також, зі свого боку на платформі реєструються благодійники.

Команда Мінсоцполітики працює над залученням до реєстрації на платформі тих, хто може надати підтримку. На єДопомозі, для зручності благодійників, передбачена можливість фільтрування замовлень, а саме вони можуть обрати область, місто, категорію товару та обрати кому саме допомогти: фізичній або юридичній особі.

Отримати допомогу через платформу єДопомога можна двома способами: онлайн та з рук в руки. Допомога онлайн - це коли благодійник обирає заявку, оплачує з будь якої країни світу Передплату єДопомога на суму 200, 500 або 1000 грн, а реципієнт допомоги отримує смс з кодом.

Реципієнт допомоги самостійно відвідує один з магазинів «Сільпо», «Фора», «Фоззі» та інші, обираючи товари з тих категорій, що були вказані в заявці та показує або диктує код отриманий в смс повідомленні.

Допомога з рук в руки - це допомога, що доставляється самостійно благодійником або поштовими операторам. Благодійник самостійно обирає заявки, по яким хоче допомогти.

Платформа єДопомога доступна за посиланням - https://edopomoga.gov.ua.

Допомогти іншим або попросити допомогу - https://social.edopomoga.gov.ua.

Управління соціального захисту населення департаменту соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської області

Джерело Вільногірська міська рада

До 3400 грн штрафу за порушення комендантської години

Переглядів 290

До 3400 грн штрафу за порушення комендантської години

Порушенням вважається відсутність спеціально виданих перепусток або посвідчень

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності за порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану» №7356.

Зокрема новою ст. 210-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується встановити, що порушення комендантської години, тобто перебування у певний період доби, під час дії воєнного стану, на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів, без спеціально виданих перепусток або посвідчень, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення спеціального режиму світломаскування під час дії воєнного стану, – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчиненні особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело borgexpert.com

<<

<

>

>>

Важливе