Вільногірськ. 03:35

+13°

Тиск: 755.9 mm
Вологість: 52.2 %

Різне

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Переглядів 264

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Додаток за підтримки кіберфахівців Служби безпеки України розробили команди YouControl та Artellence.

Його основна мета – спростити процедуру перевірки підозрілих осіб на блокпостах, на вулицях під час комендантської години, на вході в укриття чи в інших ситуаціях.
Додаток не містить, не зберігає і не передає персональних даних осіб, а працює з інформацією з відкритих реєстрів.

Завдяки йому можна перевірити:

чи відповідає фото в паспорті дійсності, чи є паспорт недійсним та чи вважається він втраченим

  • чи перебуває людина в державному розшуку
  • чи накладені на неї санкції РНБО та чи присутня ця особа в реєстрі терористів
  • чи є особа включена до списку воєнних терористів і ДРГ або бази «Миротворець»
  • чи перебуває авто особи в розшуку

Наголошуємо: у разі виявлення за допомогою додатку «фактору ризику» необхідно негайно передати цю інформацію представникам силових структур для більш ретельної і додаткової перевірки.

Завантажити додаток можна за посиланнями:

Google Play – bit.ly/3E5NjfJ

App Store – apple.co/3usNGxy

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Джерело Міністерство оборони України

Кабмін змінив голову ОГХК

Переглядів 2029

Кабмін змінив голову ОГХК

Кабінет міністрів за пропозицією Фонду державного майна (ФДМУ) призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОДГХК) Владислава Іткіна.

Відповідне розпорядження №278-р уряд прийняв 9 квітня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

До цього Іткін обіймав посаду заступника начальника філії "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат", відповідав за стратегію розвитку бізнесу.

Як повідомлялося, минулого року ФДМУ тричі не зміг провести аукціон з приватизації ОГХК, оскільки не зміг залучити до участі в конкурсах іноземних інвесторів, за винятком пов’язаних з українськими олігархами та підприємцями компаній.

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

Переглядів 275

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

В Україні запустили рух «Сади Перемоги». Мешканців міст і сіл закликали використовувати будь-які вільні земельні ділянки для вирощування харчових продуктів. Засадити їх овочами, а де можливо – і зерновими. Приєднатися до доброї справи можуть і громади Дніпропетровщини. Про це сповістив перший заступник голови обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

«Через бойові дії не всі землі в інших регіонах країни зможуть зайняти посівами. Аби підтримати продовольчу безпеку країни під час війни, запустили всеукраїнську акцію – «Сади Перемоги». Закликаємо долучитися і наші громади. Використовувати для вирощування харчових продуктів присадибні ділянки, покинуті городи», – розповів Володимир Орлов.

До створення власних «Садів Перемоги» можуть приєднатися і містяни, що мають дачу чи город, і мешканці сіл. А ще – переселенці з інших областей.

Про власні здобутки у створенні «Садів Перемоги» можна розповідати на сторінках у соцмережах. Використовувати хештеги: #VictoryGardensUA, #СадиПеремоги, #СадиДляПеремоги, #ГородніВійська.

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

В Україні запустили безоплатну платформу для допомоги в релокації бізнесу

Переглядів 271

Микола Лукашук – голова ДОРВ Україні запустили безоплатну платформу для допомоги в релокації бізнесу

Перезапуск економіки у воєнний час — одне з найпріоритетніших завдань уряду. Тому зараз дуже важливо, щоб бізнес продовжив діяти. За місяць із зони бойових дій евакуювали 216 підприємств і 97 із них вже відновили роботу на новому місці.

Продовжуємо допомагати бізнесу ще швидше відновити роботу, піднімати економіку країни та надавати робочі місця. Для цього запускаємо платформу, що допоможе перемістити бізнес із «гарячих точок» та продовжити його діяльність у більш безпечному місці  https://relocate.prozorro.sale

Для кого платформа

  • бізнесу, який подав заявки на релокацію;
  • компаній, які хочуть допомогти підприємствам з релокацією;
  • представників Міністерства економіки, військових адміністрацій, компаній, які допомагають з опрацюванням заявок, логістикою, процесом переїзду, пошуком нових виробничих приміщень та розселенням працівників тощо.

Подавати заявки можуть як підприємства, що потребують переміщення, так і компанії, які готові надати для цього приміщення чи інші активи.

Подати заявку на релокацію https://auction.e-tender.ua/#/register

Платформу запустили ДП «Прозорро.Продажі»  за ініціативи Мінекономіки, за підтримки Мінцифри та Дія.Бізнес.

В Україні запустили безоплатну платформу для допомоги в релокації бізнесу

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Весняний призов

Переглядів 272

Весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України у 2022 році не проводитиметься.

Зокрема, у зв’язку з військовою агресією російської федерації та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію» в державі оголошено загальну мобілізацію.

Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Таким чином потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає.

Джерело Генеральний штаб ЗСУ

На час війни призначити лікарняні можна на підставі листка на роздрукованому бланку

Переглядів 485

На час війни призначити лікарняні можна на підставі листка на роздрукованому бланку: як подати заявку-розрахунок

Через бойові дії, ускладнену логістику і технічні обмеження, створення електронних лікарняних або видача паперових листків непрацездатності сьогодні можуть бути ускладнені.

Аби це не вплинуло на можливість і строки отримання допомог від Фонду соціального страхування України, ми напрацювали зміни до нормативно-правових актів, які дозволяють видати листок непрацездатності попри зупинення доступу лікаря до електронних систем, а також у виняткових, визначених МОЗ випадках, попри відсутність бланків.

Якщо неможливо створити МВТН

У разі, коли лікар не має доступу до електронної системи охорони здоров’я, йому надано право замість оформлення медичного висновку і автоматичного формування е-лікарняного видати пацієнту паперовий листок непрацездатності на захищеному бланку.

Як жителям Дніпропетровщини отримати 450 грн на оплату комунальних послуг

Переглядів 474

Як жителям Дніпропетровщини отримати 450 грн на оплату комунальних послуг

Як жителям Дніпропетровщини отримати 450 грн на оплату комунальних послуг

Українці, які на безоплатній основі надають житло переселенцям, зможуть отримати виплату близько 450 грн на місяць – за кожну прийняту людину. Таке рішення Постановою від 19.03.2022 р. ухвалив Кабмін. Ці кошти призначені для компенсації витрат на комунальні послуги, у тому числі за електроенергію. Постачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») розповідає, як жителям області отримати грошову допомогу від держави.

За інформацією від Уряду, щоб надати своє житло внутрішньо переміщеним особам та одержати компенсацію, потрібно:

  • подати заяву про готовність прийняти у себе внутрішньо переміщених осіб до органу місцевого самоврядування за місцем проживання або через веб-ресурс «Прихисток»;
  • не пізніше наступного дня з дати розміщення внутрішньо переміщених осіб подати відповідну заяву до органу місцевого самоврядування за місцем розташування житлового приміщення із зазначенням ПІБ кожної розміщеної людини разом із копіями документів, що посвідчують їхню особу;
  • не пізніше п'яти днів з дати закінчення звітного місяця подати заяву на отримання компенсації до органу місцевого самоврядування за місцем розташування житлового приміщення.

Кожного місяця, до 20-го числа, власники житла, які безкоштовно поселили у своїх домівках українців, отримуватимуть виплату з бюджету через органи місцевого самоврядування, зазначається на сайті Кабміну. Жителі Дніпропетровщини, які взяли участь у програмі, за кожного переселенця отримують 14,77 грн на день. За ці кошти можна сплатити рахунки за комунальні послуги. Так, розрахуватись за електроенергію можна:

  • у відділенні банку. Аби дізнатися суму до сплати, повідомте касиру особовий рахунок, адресу, ПІБ власника. Реквізити постачальника залишаються без змін. Їх також можна взяти із рахунків за попередні періоди.
  • через онлайн-сервіси YASNO. А саме - Особистий кабінет або Viber-бот YASNO-online. Крім цього, клієнти, чиї номери телефонів та електронні адреси є у базі постачальника, отримають електронні рахунки в email/ viber/ смс-повідомленні з посиланням для оплати.
  • через інші дистанційні сервіси. Тобто онлайн-банкінги (наприклад, Приват24, ПУМБ-online та ін.) або платіжні системи (Portmone, iPay тощо). При введенні особового рахунку буде автоматично відображена сума нарахувань за електроенергію.

«Згуртованість та спільна підтримка мають велике значення у нинішні часи. Тому ми підтримуємо Уряд у впровадженні програми, яка дозволяє одним жителям – отримати житло безкоштовно, а іншим – покрити витрати на комунальні послуги, враховуючи електроенергію. У свою чергу, сплатити рахунок за світло можна кількома способами, будь-де і у будь-який час, використовуючи смартфон», — відзначив директор YASNO в Дніпропетровській області Юрій Федько.

Джерело Вільногірська міська рада

Інформація щодо запланованих відключень споживачів електричної енергії для проведення робіт на об’єктах у квітні

Переглядів 2064

№ з/п Повне диспетчерське найменування обладнання, на якому буде проводитись ремонт Дата проведення ремонту Час проведення ремонту Найменування вулиць, номеру будинків, що будуть відключені на час проведення ремонту обладнання Причина відключення
1 ТП-15 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 04.04.2022 08.30-11.00 вул. Центральна, 36; ПК та С "Металург"; ФОП Білий; КП "Теплосервіс" котельня №4 Технічне обслуговування
2 ТП-15А РУ-0,4кВ, 1Т 04.04.2022 12.00-14.00 КП "Теплосервіс" котельня №4; ФОП Полтавський Р.; КП "Спорткомплекс "Авангард" Технічне обслуговування
3 ТП-12 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т, ПЛ-0,4кВ ТП-12 АВ-2 05.04.2022 08.30-11.00 вул. Молодіжна, 32, 32а, 34, 34а, 34б; ФОП: Александровський, Романовська, Садовська, Мартиненко, Якименко, Зеленський, Біла, Агаларов, Бобошко; Хлібний лоток; КП "Теплосервіс" котельня №2; КП Жилсервіс" майстерні; КДНЗ №4, КП "Теплоефект" скважина Технічне обслуговування, розчистка траси ПЛ-0,4кВ
4 ТП-6, ПЛ-0,4кВ ТП-6 РБ-3, РБ-7, АВ-13 06.04.2022 08.30-11.00 вул. Центральна, 27, 29, 29а, 31а, 35; вул. Варена, 28, 30, 30а, 32, 34, 36, 36а, 38, 40; вул. Гагаріна, 12, 12а, 14; вул. ім. Ю.М. Устенка, 11, 15, ВКНМетАУ; КП "Теплосервіс" котельня №7; КЗ "ЦПНДТ"; ПрАТ"Київстар Дж С М"; ПрАТ "ОГХК" (будинок для прибулих); ФОП: Новікова, Лісовицька, Шевчук, Куцевол, Кононенко, Ревута, Биба Технічне обслуговування, розчистка траси ПЛ-0,4кВ
5 ТП-8 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т, ПЛ-0,4кВ ТП-8 РБ-1, РБ-5, РБ-12 08.04.2022 08.30-11.00 вул. Будівельників, 4/1 (Лихолат), пров. Гірників; вул. Варена, 14; вул. ім. Ю.М. Устенка, 14, 20, 39; вул. Центральна, 1-25 (не парні), 2, 8а, 10, 10а, 12,14, 16/18 вул. Будівельників, 1, 3, 3а, 4а, 4б, 4в, 5 (1-4), 6/1, 6/2, 6/3, 6/4, 7/1, 7/2, 8/1, 8/2, 8/3, 8/4, 9-15 (не парні); вул. Степова, 13, 15, 17, 21, 23, 31/1, 31/2, 31/3, 31/4, 33/1-33/4, 39; вул.Садова 2-28 (парні), 3, 3а, 3б, 3в, 5, 7а, 7/1, 7/3, 7/4; гаражні кооперативи "Степовий-1", "Степовий-2";  Вільногірський Міський суд;  Пенсійний  фонд, УАКБ та ЖКГ; КП "Теплосервіс"(офіс);  КЗ "КДЦ"; фізична особа Довженко; СТ "Металург"  Технічне обслуговування, розчистка траси ПЛ-0,4кВ
6 ТП-9, РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 11.04.2022 08.30-11.00 вул. Гагаріна, 9, 11, 13, 15; вул. Центральна, 39, 37а; ФОП: Гладков, Пушкаренко, Феденко, Федоренко, Яковенко, Новікова, Леонтьєва, "Нова пошта" відділення №2;  Вільногірський МВ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції; Вільногірський відділ РАЦС; "Ощадбанк"; КП "Теплосервіс" котельня №3; аптека "Бажаю здоров'я"; гуртожиток ВКНМетАУ Технічне обслуговування
7 ТП-7, РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 11.04.2022 12.00-14.00 ФОП: Воробйов; Вільногірський міський центр зайнятості; КП "ВМ ЦПМСД" (швидка допомога, гаражі, баклабораторія, господарчі приміщення); ПАТ "МТС України"; КП "Теплосервіс" котельня №6 Технічне обслуговування
8 ТП-10 РУ-0,4кВ, 1Т, ПЛ-0,4кВ ТП-10 РБ-1 12.04.2022 08.30-11.00 вул. Гагаріна, 1, 1б, 3, 5; вул. Молодіжна, 28; ФОП: Настека, Волошиненко, Ніколаєнко; КП "Теплосервіс" котельня №8; КДНЗ №2, КДНЗ №3; гаражний кооператив №2; Мотронівський ГЗК (офіс) Технічне обслуговування, розчистка траси ПЛ-0,4кВ
9 ТП-2 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 13.04.2022 08.30-11.00 вул. Молодіжна, 16а, 22а, 24/2; вул. Варена, 13/7, 15а, 21а, 21/8; вул. ім. Ю.М. Устенка, 3, 5; вул.Гагаріна, 4, 4а, 6; ФОП: Рапина, Маджара, Губарєва, Мінас, ТОВ "Оріон Гласс Флоат", державний нотаріус, УППК (ПАТ "ОГХК"); газета "Вільногірськ"; КЗ СМО "Школа мистецтва ім. Петра Шияна"; АЗС "Укрнафта"; ВКНМетАУ(2 корпус); Міськвиконком; КП "Теплосервіс" котельня №8 (резерв) Технічне обслуговування
10 ТП-13 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т, ПЛ-0,4кВ ТП-13 АВ-3, АВ-6 14.04.2022 08.30-11.00 вул. Центральна, 53, 55, 55а, 55б, 55в, 57;  Вільногірський ліцей №4; ФОП: Гулін, Лісовицька, Скрипник, Бурлак, Грищенко, Іваненко, Анохін, Тарасевич, Гунько, Шевченко, Максюта; аптека "Фармація", ТОВ "Олександрійська фармацевтична компанія" Технічне обслуговування, розчистка траси ПЛ-0,4кВ
11 ТП-21 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т  15.04.2022 08.30-11.00 вул. Молодіжна, 48, 48а, 48б, 50, 50б, 52, 52а; вул. Центральна, 75б; ФОП: Заборовський, Повстень, Волошиненко, Зеленський, Архіпова, Семнча; КДНЗ №8;  Вільногірський ліцей №5 Технічне обслуговування
12 ТП-21А РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т  15.04.2022 12.00-14.00 вул. Молодіжна, 53, 54, 55, 55а, 56; вул. Центральна, 79б; КП УК "Жилкомсервіс"; "КП "Жилсервіс" КНС №4; ПАТ "ОГХК" будмайданчик; ПМСД; КП "Теплоефект"(скважина); ФОП: Биба, Бодулєва, Бандурченко, Зеленський, Федоренко, Ялуніна, Білогай, Андрієнко, Волошиненко Технічне обслуговування
13 ТП-19 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 21.04.2022 08.30-11.00 бульвар Миру, 1, 3, 5, 7, 9, 11(2 під'їзда); вул. Молодіжна, 44; КП "Теплосервіс" котельня №1; гаражний кооператив №5, 6, 7, 8, 9, 10; ФОП: Зінченко, Іваненко, Кучер, Яковенко, Прима Технічне обслуговування
14 ТП-20 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 21.04.2022 12.00-14.00 вул. Центральна, 61, 61а, 63а, 65, 65а; бульвар Миру, 11, 11а, 11б; ФОП: Ковтун, Кравченко, Завгородний, Губарєва, Пальчик, Бурхан, Гудзь, Мельник, Краснощок, Савлюк, Волошиненко, Тарасевич, Бондаренко; Свято - Успенська Церква; КБ "Приватбанк" Технічне обслуговування
15 ТП-16 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 26.04.2022 08.30-11.00 Вільногірська РТС КРРТ; ПАТ "Укртелеком"; УЕГГ ГРП №2; КП "Теплоефект" скважина Технічне обслуговування
16 ТП-17 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 26.04.2022 12.00-14.00 бульвар Миру, 15;  Кам'янське ОДПІ; БТІ; Рада ветеранів; адвокат Лівітін О.Ю.; Оцінка майна; Українська церква КП; Вільногірський відділ Жовтоводської місцевої прокуратури; ФОП: Северенчук Технічне обслуговування
17 ТП-22 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 27.04.2022 08.30-11.00 вул. Центральна,  67, 67а, 69а, 71а,73; бульвар Миру, 9а; ФОП: Савченко, Швец, Семенча, Северенчук, Пешко, Пирожок; Перукарні "Амелі", "Вікторія", магазин "Оптика"; ТОВ "Цукопром" Технічне обслуговування
18 ТП-22А РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 27.04.2022 12.00-14.00 вул. Центральна, 67б, 75, 75а, 77, 77а, 77б, 77в, 79,79а, 81; ФОП: Запорозький, Гудзь, Бігун, Теребус; КП "Жилсервіс" КНС №4 Технічне обслуговування
19 ТП-11 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т 28.04.2022 08.30-11.00 вул. Центральна, 45, 45б, 47, 47а, 47б, 49, 49а, 49б, 49в; Вільногірський ліцей №3; КП "Теплосервіс" котельня №3; ФОП: Сміяненко, Аліфонова, Волошиненко, Прядко, Гребенюк, Суслова, Шкуропацька,  Перепечкіна, Лукінов, Гарінович, Остапенко, Дубина, Крючкова; МФУ Вільногірської міськради, УДКСУ у м. Вільногірську Технічне обслуговування
20 ТП-7А РУ-0,4кВ, 1Т 28.04.2022 12.00-14.00 вул. Центральна, 20, 20а, 22, 22а, 24, 24а; вул. Садова, 15, 17, 17а, 19, 19а; Гагаріна, 20, 22;  КП "Жилсервіс" КНС №1; КП "Теплосервіс" котельня №5;   ЦНАП; ФОП: Гулін, Повстень, Костенко, Чайковська, Баклан, Махайдеров, Шепель, Жир, Гончарова Технічне обслуговування

Джерело Вільногірська міська рада

<

>

>>

Важливе