Вільногірськ. 20:30

+14°

Тиск: 753.2 mm
Вологість: 70.1 %

Різне

Припинено подачу води в житлові будинки м.Вільногірськ

Переглядів 258

У зв'язку з аварійною ситуацією на мережах холодного водопостачання припинено подачу води в житлові будинки м.Вільногірськ 14 квітня з 9.00 до усунення аварії по вулицям

молодіжна 22,
гагаріна 4а,
варена 21а.

Джерело Вільногірська міська рада

Як взяти участь у національному мультипредметному тесті для вступу до вишу?

Переглядів 230

Як взяти участь у національному мультипредметному тесті для вступу до вишу?

Цьогоріч замість ЗНО для вступу до омріяного вишу абітурієнти складатимуть національний мультипредметний тест. Аби взяти участь у випробуваннях, необхідно пройти реєстрацію. Зробити це потрібно до 19 квітня, повідомив директор департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної військової адміністрації Олексій Полторацький.

«Цьогоріч вступна кампанія буде з поправкою на воєнний стан. Традиційне ЗНО провести у таких умовах неможливо. Тож абітурієнти проходитимуть випробування за допомогою національного мультипредметного тесту – НМТ. Його потрібно буде скласти для вступу до вишу на основі повної загальної середньої освіти. А саме, на бюджет – на всі спеціальності, на контракт – на медичні та найбільш популярні», – зазначив Олексій Полторацький.

Для участі у вступному тестуванні необхідно зареєструватися до 19 квітня. Зробити це можна на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. У травні треба буде знов зайти на створену інформаційну сторінку. Там підтвердити бажання складати тест та повідомити регіон, у якому перебуватиме учасник у липні.

«Тестування заплановано в онлайн-форматі – задля безпеки учасників, – сказав Олексій Полторацький. – Випускники минулих років замість результатів НМТ зможуть використовувати сертифікати ЗНО 2019-2021 років».

Він додав: тим, хто раніше записався на ЗНО, повторно реєструватися на тестування не потрібно.

У національному мультипредметному тесті будуть завдання з української мови, математики, історії України. Вони відповідатимуть змісту програм ЗНО з цих предметів.

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Для возз’єднання з друзями та рідними: в Україні запустили чат-бот «Знайди рідних»

Переглядів 240

Для возз’єднання з друзями та рідними: в Україні запустили чат-бот «Знайди рідних»

Жителі області, які через війну втратили зв’язок із сім’єю або родичами, можуть скористатися чат-ботом «Знайди рідних». Про це повідомили у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Війна – це часто розлука з рідними. Хтось виїхав за кордон. Хтось був змушений тікати від обстрілів в інші області України. Тому важливо не втрачати зв’язок. Знайти загублених рідних, близьких родичів, друзів, можна за допомогою спеціального чат-боту», – зазначила директорка департаменту соціального захисту населення ДніпроОВА Олена Кришень.

Про кібербезпеку ресурсу подбали, наголосила Олена Кришень. Усі персональні дані захищені.

У чат-боті «Знайди рідних» спочатку потрібно зареєструватися. Вказати прізвище, ім’я, по-батькові, дату народження, міста постійного і тимчасового проживання. Зазначити старі номери телефонів і один або декілька актуальних.

Для пошуку людини потрібно ввести її номер мобільного у чат-боті та надіслати запит. Детальна інструкція – за посиланням.

За даними ООН понад 3,8 млн українців виїхали за кордон. Ще 13 млн покинули домівки та евакуювалися до інших областей України.

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

Рекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

Переглядів 280

Рекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовинРекомендації населенню у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

РЕКОМЕНДАЦІЇ щодо дій місцевих органів влади та населення у разі загрози застосування окупантами бойових отруйних речовин

Бойові отруйні речовини, які можуть застосовуватись військами окупанта:

Зарин ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, смерть настає протягом 5-15 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі зарину в теплу пору року - декілька годин, в холодну - до 2 діб.

Зоман ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, смерть настає протягом 2-5 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі зоману в теплу пору року - 10 годин, в холодну - до 3 діб.

VХ гази ‒ бойова отруйна речовина нервово-паралітичної дії, настає протягом 10-15 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі ві-газів в теплу пору року - 1-3 доби, в холодну - 30-60 діб.

Люїзит ‒ бойова отруйна речовина шкірно-наривної дії, смерть настає протягом 3-5 хвилин після контакту. Стійкість в повітрі люїзиту в теплу пору року - 4-12 годин, в холодну - кілька діб.

Іприт ‒ бойова отруйна речовина шкірно-наривної дії, смерть настає протягом 2-5 хвилин (при потраплянні в організм через органи дихання) після контакту. При контакті зі шкірою ‒ ураження з’являється через 6 годин після впливу. Стійкість в повітрі іприту в теплу пору року - до 2 діб, в холодну - 60- 90 діб.

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою.

Переглядів 264

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою.

Дніпропетровщина 12 квітня 17.30

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою. Конверт та поштова марка -дороговкази російському кораблю вже є і в нашій області. Крута ідея поштовиків, яка, думаю, припаде людям до душі.

Над промовистою маркою «Русскій воєнний корабль, іді...» працювали і наші, і іноземні митці. Створили сотні ескізів, з яких українці обрали найліпший. Це перша військова марка нашої країни. В ній вся наша лють окупанту.

Ми незламні - б’ємо  рашистів навіть креативом.

Все буде Україна!

Джерело Валентин Резніченко/ Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Електронний рахунок за світло тепер можна замовити на сайті YASNO

Переглядів 1442

Електронний рахунок за світло тепер можна замовити на сайті YASNO

Щоб отримувати рахунки за електроенергію в sms або viber-повідомленні, жителям Дніпропетровщини необхідно одноразово заповнити форму на сайті електропостачальника yasno.com.ua.

Внесення даних займає декілька хвилин: варто лише вказати регіон, особовий рахунок (складається з 12 цифр та починається на 522) та номер телефону. Після цього клієнт буде щомісяця після 10-го числа отримувати sms або viber-повідомлення з посиланням на персональний електронний рахунок. Його можна сплатити без комісії прямо зі смартфону.

Нагадаємо, в умовах воєнного стану електропостачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») не гарантує своєчасну доставку паперових платіжок усім клієнтам. Тому радить сплачувати за електроенергію будь-яким доступним способом: через Особистий кабінет, viber-бот YASNO-online, платіжні сервіси, інтернет-банкінги, на сайті постачальника, у відділеннях банків або користуючись електронним рахунком, що надійшов в sms/ viber-повідомленні.

«Ми реагуємо на виклики часу та потреби клієнтів. Новий сервіс на сайті дозволяє у декілька кліків замовити електронний рахунок за електроенергію. На відміну від паперової платіжки, він надходитиме регулярно та завжди буде під рукою у вашому смартфоні. Оплата у такий спосіб є швидкою, безпечною та зручною. До того ж, це дозволить зменшити кількість використаного паперу, що позитивно впливає на довкілля», - сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

Джерело Вільногірська міська рада

Добровільні формування цивільного захисту

Переглядів 260

Кам’янське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області пропонує створити добровільні формування цивільного захисту

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Кам’янське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області пропонує територіальним громадам розглянути питання щодо створення добровільних формувань цивільного захисту (ДФЦЗ) для проведення допоміжних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Особливо такі формування потрібні у населених пунктах, які найбільш постраждали під час проведення воєнних дій.

Шановні громадяни! Для включення в ДФЦЗ бажаючі можуть заповнити анкету на сайті https://dmpo.dsns.gov.ua/ в розділі «Я прагну стати добровольцем».

Джерело Вільногірська міська рада

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Переглядів 264

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Додаток за підтримки кіберфахівців Служби безпеки України розробили команди YouControl та Artellence.

Його основна мета – спростити процедуру перевірки підозрілих осіб на блокпостах, на вулицях під час комендантської години, на вході в укриття чи в інших ситуаціях.
Додаток не містить, не зберігає і не передає персональних даних осіб, а працює з інформацією з відкритих реєстрів.

Завдяки йому можна перевірити:

чи відповідає фото в паспорті дійсності, чи є паспорт недійсним та чи вважається він втраченим

  • чи перебуває людина в державному розшуку
  • чи накладені на неї санкції РНБО та чи присутня ця особа в реєстрі терористів
  • чи є особа включена до списку воєнних терористів і ДРГ або бази «Миротворець»
  • чи перебуває авто особи в розшуку

Наголошуємо: у разі виявлення за допомогою додатку «фактору ризику» необхідно негайно передати цю інформацію представникам силових структур для більш ретельної і додаткової перевірки.

Завантажити додаток можна за посиланнями:

Google Play – bit.ly/3E5NjfJ

App Store – apple.co/3usNGxy

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Джерело Міністерство оборони України

<<

<

>

>>

Важливе