Вісімдесят перша доба протистояння російській агресії.

Переглядів 222

Вісімдесят перша доба протистояння російській агресії.

Вісімдесят перша доба протистояння російській агресії.

Щодо ситуації на Дніпропетровщині. На кордоні з Криворізьким районом окупанти сьогодні обстрілювали наші підрозділи із ствольної артилерії та мінометів. Як і раніше – не можуть зайти в область, тому вдаються до обстрілів. Але отримують потужну відсіч.

В громадах області наразі все спокійно.

Після перемоги України на Євробаченні, сьогодні з‘явилася ще одна, не менш крута новина: Швеція та Фінляндія офіційно прийняли рішення вступити в НАТО.

Чуєте тріск? Так тріщать по швам нерви у когось в москві. Чому?

Росія зараз контролює Балтійське море лише зі сторони калінінграда і санкт-петербурга. З півдня узбережжя контролюють Латвія, Литва, Естонія, Польща, частково Німеччина. З півночі – Швеція та Фінляндія.

У випадку, якщо ці дві держави стануть членами НАТО, під контроль альянсу відійде близько 90% узбережжя Балтійського моря. І острів Готланд, з якого можна контролювати майже всю акваторію Балтики. Як для оборони, так і для атаки.

Також після вступу Фінляндії сухопутний кордон альянсу з росією зросте удвічі – до 2600 км.

Росія вважає НАТО своїм лютим противником. Тому уявіть, як зараз підгорає у вищого керівництва рф від думки, що до країни можуть впритул підійти «вороги»?

З огляду на це росіянам, скоріш за все, доведеться додатково перекинути свої сили на узбережжя Балтійського моря. Це суттєво послабить їхні позиції в Україні. А тут вже чим гірше для рф – тим краще для нас. Цинічно? Не думаю. Тому стежимо за перебігом подій і тримаємо кулаки, щоб вступ Швеції та Фінляндії до альянсу стався якнайшвидше.

Той випадок, коли путін думав, що всіх переграв. А по факту через війну проти України загнав свою державу в ще більшу ізоляцію від цивілізованого світу.

Бункерний вождь боявся баз НАТО в українському Криму.
Тепер боятиметься того, що вони скоро можуть з‘явитися зовсім поряд з санкт-петербургом

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Коментарі


no robot код

Важливе