Щодня клята війна розсилає скорботні звістки в родини українців.

Переглядів 90

Віталій Володимирович БАБИЧПАМ’ЯТАЄМО…

Щодня клята війна розсилає скорботні звістки в родини українців. Ворог вбиває наших громадян, цвіт нації.

Днями сповіщення-підтвердження про загибель отримала ще одна родина з нашої громади: 09 серпня 2023 року на вогневій позиції під Старомайорським Донецької області поліг смертю хоробрих Віталій Володимирович БАБИЧ, житель села Доброгірське.

Народився Віталій 23 липня 1977 року у селі Урожайне Бериславського району Херсонської області. Потім родина переїхала в наші краї. Віталій навчався у Вільногірській середній школі №1. Спеціальну технічну освіту отримав в одному із технікумів м. Дніпродзержинськ (зараз – Кам’янське).  Як більшість юнаків, пройшов строкову службу в армії. Служив на Івано-Франківщині.

Трудовий шлях Віталія Володимировича пов’язаний зі службою в міліції, з роботою у ТОВ «Вільногірське скло», на філії «Вільногірський ГМК» АТ «ОГХК». На комбінаті він працював на ГТВ слюсарем.

Завжди відповідальний, безвідмовний, добрий за характером, гарний син, батько, чоловік – таким його назавжди запам’ятають рідні, друзі, колеги по роботі.

Коли розпочалась широкомасштабна агресія росії проти України, Віталій Володимирович вже 16 березня 2022 року був призваний на військову службу по мобілізації першим відділом у місті Верхньодніпровську Кам'янського РТЦК та СП Дніпропетровської області.

Захищав Запорізьку область, брав участь у боях в районі Гуляйполя. Воював у Донецькій області на Волноваському напрямку.

09 серпня минулого року загинув в зоні ведення бойових дій внаслідок влучання КАБ.
Деякий час вважався зниклим безвісти. Але після проведення військовими пошукової роботи та ДНК-експертизи підтвердився факт загибелі нашого земляка.

До останньої хвилини життя солдат Віталій Володимирович БАБИЧ залишився вірним військовому і громадянському обов’язку, Україні, своєму народові.

Низький уклін його батькам - Лідії Яківні та Володимирові Гавриловичу, глибокі співчуття синові Віталію, дружині Надії.

Ім’я Героя навіки в наших серцях. Громада висловлює шану і подяку воїну за безсмертний подвиг в ім’я миру і свободи.

Церемонія прощання із земляком відбудеться у четвер, 16 травня, о 12:00 на площі перед ПКіС «Металург».

Поховають Віталія Володимировича у селі Доброгірське Вільногірської міської територіальної громади на місцевому кладовищі.

Вічна слава і світла пам’ять захисникові!

Джерело Вільногірська міська рада

Коментарі


no robot код

Важливе