Вільногірськ. 12:25

+8°

Тиск: 747.4 mm
Вологість: 68 %

Новини

Учнів 4-х та 9-х звільнили від ДПА цього року.

Переглядів 225

Учнів 4-х та 9-х звільнили від ДПА цього року.

Учнів 4-х та 9-х звільнили від ДПА цього року, - Міносвіти

"Міністерство освіти й науки України повідомляє, що набув чинності наказ МОН України від 11 січня 2023 року № 19 "Про звільнення від проходження державної підсумкової атестації учнів, які завершують здобуття початкової та базової загальної середньої освіти, у 2022/2023 навчальному році", зареєстрований у Міністерстві юстиції України 26 січня 2023 року за № 167/39223", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наказ підготовлено з метою збереження життя і здоров’я учнів в умовах воєнного стану.

Джерело Цензор.НЕТ

Мешканці Кам’янського району вже сьогодні можуть подати заявку на обмін лампочок у застосунку ДІЯ

Переглядів 328

Мешканці Кам’янського району вже сьогодні можуть подати заявку на обмін лампочок у застосунку ДІЯ

Мешканці Кам’янського району вже сьогодні можуть подати заявку на обмін лампочок у застосунку ДІЯ, а в кінці лютого прийти для обміну на відділення Укрпошти.

Нова послуга в застосунку Дія: обміняйте 5 старих ламп розжарювання на 5 енергоефективних LED-лампочок. Уряд запустив програму, щоб знизити навантаження на енергетичну систему країни та скоротити дефіцит електроенергії для користувачів. Сьогодні ця ініціатива вже повністю працює в обласних центрах країни, а вже у кінці лютого лампочки поступлять до інших міст.

Для участі в програмі залиште заяву в застосунку Дія:

  • авторизуйтесь в застосунку;
  • оберіть Послуги – Обмін лампочок;
  • вкажіть контактний номер телефону та відділення Укрпошти, у якому бажаєте отримати лампи;
  • зазначте тип та кількість світлодіодних ламп, які бажаєте отримати.

Усі деталі зібрали на сайті https://svitlo.diia.gov.ua/

Обмін здійснюється за підтримки Європейського Союзу, який профінансував 30 млн LED-ламп. Ще 5 млн ламп надасть уряд Франції.

Долучіться до програми обміну ламп та допоможіть енергетикам. Інструкція — у відеоролику https://www.youtube.com/watch?v=pjPysBHEKrw

Програма підтримана European Union in Ukraine у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації, АТ Укрпошта в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Джерело Вільногірська міська рада

На Дніпропетровщині знову почалися аварійні відключення електрики.

Переглядів 375

На Дніпропетровщині знову почалися аварійні відключення електрики.

На Дніпропетровщині знову почалися аварійні відключення електрики.

Обмеження торкнулися підприємств і побутових абонентів за наказом НЕК Укренерго.
Пошкоджена ворогом інфраструктура все ще не витримує навантаження. Мешканців закликають максимально обмежити використання електроенергії, наголосили у ДТЕК Дніпровські електромережі.

Нині, попереджають енергетики, система перевантажена. Аварійні відключення  – необхідний крок. Жителів просять дотримуватися режиму жорсткої економії у пікові години. Не вмикати потужні електроприлади з 6:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00. Використовувати бойлери, пральні машини у нічний час.

Заощаджувати мають підприємства, магазини та побутові абоненти. Бізнеси закликають обмежити використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів.

Такі заходи дозволять знизити навантаження на електромережі та дадуть можливість збалансувати роботу енергосистеми.

Графік відключень – на сайті ДТЕК.

Джерело Вільногірська міська рада

На платформі Дія.Цифрова освіта вийшов новий навчальний курс

Переглядів 418

На платформі Дія.Цифрова освіта вийшов новий навчальний курс

На платформі Дія.Цифрова освіта вийшов новий навчальний курс – про правила безпеки в умовах війни.

Він доступний і для мешканців області. Що робити під час обстрілів, як облаштувати укриття та уберегти близьких – відповіді у серіалі «У безпеці».

«Цей навчальний серіал допоможе максимально убезпечити себе і близьких в умовах воєнного стану. Доступно розповідає, що робити під час ворожих обстрілів, як надати першу допомогу потерпілим, як заспокоїти дитину», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОВА Іван Начовний.

Серіал містить 13 коротких відеороликів. Кожен тривалістю від 6 до 15 хвилин. У них – про те, як облаштувати укриття і підготувати житло на час відсутності. Як дотримуватися протимінної безпеки і вижити в облозі. Окремий урок – про психологічні прийоми для заспокоєння. Остання серія присвячена інформаційній гігієні та кібербезпеці.

Щоб переглянути усі серії, необхідно зареєструватися на платформі Дія.Цифрова освіта. Це безкоштовно. Після проходження курсу учасники отримують сертифікат.

Джерело Вільногірська міська рада

Лікарняні українським працівникам, з якими через війну призупинили трудовий договір, заплатить росія

Переглядів 531

В умовах воєнного часу українські роботодавці можуть призупинити дію трудового договору зі своїми працівниками – у такому випадку працівник тимчасово припиняє виконувати роботу, однак трудові відносини зберігаються.

Оскільки в період призупинення дії трудового договору з припиненням виплати заробітної плати факт втрати заробітку через хворобу або травму відсутній, це тягне за собою також припинення права на компенсацію втраченого заробітку через тимчасову непрацездатність за рахунок роботодавця та за рахунок коштів Фонду соціального страхування України (важливе виключення – виплати по вагітності та пологах: декретні допомоги ФССУ профінансує незалежно від призупинення дії договору).

Водночас, компенсація усіх втрачених працівником внаслідок нападу росії коштів покладається на державу-агресора. росія зобов’язана відшкодувати українцям понесені збитки, у тому числі за час тимчасової непрацездатності.

Це передбачено Законом України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» від 15.03.2022 № 2136, який набув чинності 24.03.2022: відшкодування заробітної плати, гарантійних і компенсаційних виплат працівникам у повному обсязі покладається на державу, що здійснює військову агресію проти України.

Слідкувати за станом оплати лікарняних працівники можуть онлайн у телеграм-каналі Фонду https://t.me/socialfund за тегами #фінансування_оперативно та #фінансування_страхувальників.

Актуальний перелік і контакти відділень ФССУ, які продовжують роботу в умовах воєнного стану, оновлюються за посиланням: https://bit.ly/3LaDkIw

Джерело Кабінет Міністрів України

На Дніпропетровщині минулої доби затримано п’ять можливих інформаторів ворога

Переглядів 521

Підозрілих осіб передали працівникам Служби безпеки України для встановлення всіх обставин їх діяльності.

У Нікополі виявлено колишнього співробітника російської поліції, який проживав на окупованій території АР Крим. У жовтні минулого року чоловік приїхав до України та міг розпочати свою підривну діяльність. Встановлено, що затриманий закликав до знищення нашої держави.

У містах Дніпро, Кривий Ріг та Павлоградському районі затримано ще чотирьох осіб, які активно підтримували «руський мир» та дії рф. Один з чоловіків закликав до участі в мітингах та різних заходах «для допомоги РФ у спецоперації  по звільненню України».

Поліція Дніпропетровської області продовжує виконувати всі покладені на неї завдання - цілодобово нести службу на блокпостах, патрулювати вулиці, перевіряти підозрілих осіб і транспорт й виконувати інші завдання в умовах воєнного часу.

Джерело Поліція Дніпропетровської області

Гарячі телефонні лінії Вільногірської МТГ

Переглядів 1401

 Горяча ліния
Номер телефону
Черговий поліції 0689230402
Черговий тероборони 0957932632
Гаряча ліния міського голови 0800300172
єдина приймальня дсгп 0661163476
УАКБ ( житло ) 0996228307
Гуманітарний штаб 0988840784

Важливе