Вступ-2022: чи зможуть діти, які виїхали з України, скласти мультипредметний тест

Переглядів 256

Вступ-2022: чи зможуть діти, які виїхали з України, скласти мультипредметний тест

Діти, які виїхали за межі України, зможуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ) у країнах Європи.

Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ми не маємо залишити цих дітей без права складання мультипредметного тесту і без права вступу до українських закладів освіти. Я звернувся до колег – міністрів освіти країн Євросоюзу – з проханням організувати в країнах Європи, Великої Британії, Ірландії можливість проведення для наших випускників мультипредметного тесту. В нас залишається лише питання по Греції, Словенії й Хорватії. По всіх інших країнах вже опрацьовуються матеріали", - сказав Шкарлет.

Що стосується тимчасово окупованих територій, то, за словами міністра, складання тесту там неможливе, оскільки всі державні реєстри на окупованих територіях заблоковані, щоб убезпечити доступ до них з боку рф. Але після закінчення вступу для дітей з тимчасово окупованих територій будуть передбачені ще можливості, при виїзді їх на підконтрольну Україні територію вони можуть спробувати вступити до закладів вищої освіти і пізніше, наголосив міністр.

Нагадаємо, національний мультипредметний тест (НМТ) запроваджується в Україні вперше, й лише 2022 року, через війну. Щоб узяти участь у цьому тестуванні, абітурієнти мали зареєструватися на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

29 квітня УЦОЯО завершив опрацювання реєстраційних форм на участь в НМТ.

Взяти участь в національному мультипредметному тесті виявили бажання понад 400 тисяч осіб.

Джерело Дніпро Обласний

Коментарі


no robot код

Важливе