Уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації

Переглядів 195

Заступник Міністра оборони України Ганна Маляр про сьогоднішню атаку дронів: "Уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації"

Сьогодні Україну знову було атаковано іранськими дронами-камікадзе.

Згодом деякі користувачі соцмереж виклали фото уламків збитих «Шахедів». Нібито, нічого страшного немає – ми пишаємось роботою нашої ППО. Але.  Ми маємо потроху вчитися мислити по-воєнному. І думати трішки наперед.

Тож, чи може нашкодити нам публікація фотографій збитих дронів?
Так, може – у випадку, якщо на фото видно бортовий номер ворожого безпілотника. Адже з цієї інформації противник може отримати важливий для нього висновок – чи долетів певний апарат до цілі?

Більше того, ворожі ЗМІ можуть цей факт використати у пропагандистських цілях. Ну і, так само дотримуймося старого правила – не робити на фото прив’язки до місцевості. Тобто, щоб не було зрозуміло, де саме ви зняли збитий дрон.

Тому – уникаймо несвідомого поширення розвідувальної інформації.

Деякі дописувачі соцмереж вже підкоригували свої вранішні дописи, і на фото з рештками збитих дронів замалювали номери «Шахедів».

Звісно, що фейсбук-сторінка чи телеграм-канал відомого блогера може стати ще й поганим прикладом для інших пересічних дописувачів. Тому будьмо пильні і не даваймо ворогу те, на що він активно полює.

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Коментарі


no robot код

Важливе