Спільне звернення від волонтерської спільноти та керівництва міста

Переглядів 320

Спільне звернення від волонтерської спільноти та керівництва міста

У час, коли в Україні йде війна, ми не можемо не звертати увагу на інформаційне поле, в якому щодня перебуваємо. Мова йде про місцеві сторінки і групи у соціальних мережах.

На сторінках в соціальних мережах все частіше почала з’являтись суперечлива або непідтверджена інформація на різні теми, пов’язані із суспільним життям нашої громади.

Адміністратори сторінок у соцмережах не мають відношення до волонтерського центру, не беруть безпосередньої участі в забезпеченні міста гуманітарною допомогою, не володіють повнотою ситуації щодо стану в громаді та безпекового положення в регіоні, частина з них не проживає в місті.

Часто для підняття рейтингу допускають поширення неточної, неперевіреної чи неправдивої інформації, що спричиняє поширення паніки та неправдивих чуток по місту.

Періодично на цих сторінках публікується заборонена інформація щодо військових позицій, припущення про походження надзвичайних ситуацій, заклики до повалення чинної влади в місті.

Волонтерський штаб діє виключно на власній ініціативі активістів, за кошти партнерів та донорів, виключно у свій вільний час за власним бажанням. Волонтери міста намагаються надати допомогу і підтримати усіх, хто цього потребує.

Ми звертаємося із закликом до мешканців нашої громади та внутрішньо переміщених осіб, які прибули до нашої громади, отримувати єдину офіційну і повноцінну інформацію щодо ситуації на нашій території, щодо видачі гуманітарної допомоги, повідомлення і коментарі про надзвичайні ситуації на сторінках, перелік яких є виключним:

Підписали:
Володимир Василенко, міський голова
Андрій Шалько, начальник міського відділення поліції
Олена Найда, директор ЦПНДТ
Лариса Івашкова, інформаційний відділ виконкому
Марія Власенко, юридичний відділ виконкому
Роман Костін, ГО «ВО «Ліга діячів культури України»
Олена Давидова, волонтер
Сергій Педенко, волонтер
Світлана Бебешко, волонтер

Спільне звернення від волонтерської спільноти та керівництва міста

Джерело Оборона Вільногірська - офіційний канал

Коментарі


no robot код

Важливе