Вільногірськ. 22:20

+21°

Тиск: 747.3 mm
Вологість: 36.4 %

Різне

Відключення електропостачання на червень

Переглядів 463

Інформація щодо запланованих відключень споживачів електричної енергії для проведення робіт на об’єктах електроенергетики ПрАТ "ПЕЕМ "ЦЕК" дільниця Вільногірська ЖвРЕМ

Повне диспетчерське найменування обладнання, на якому буде проводитись ремонт Найменування населеного пункту, де розташоване обладнання Дата проведення ремонту Час проведення ремонту Найменування вулиць, номеру будинків, що будуть відключені на час проведення ремонту обладнання Причина відключення
ТП-14 РУ-0,4кВ, 1Т, 2Т ПЛ 0,4кВ ТП-14 АВ-4  м.Вільногірськ 01.06.2022 09.00-16.00 Бульвар Миру, 2, 4, 6, 8, 10; вул. Молодіжна, 38, 38а; КП "Теплосервіс" котельня №2; КДНЗ №6; ФОП: Шутько, Бундз, Невчас, Сергєєва, Шмиголь; ГК №2, 4; АС "ДОПАС" Технічне обслуговування та розчистка траси ПЛ 0,4кВ
ПЛ-0,4кВ ТП-13 РБ-6 м. Вільногірськ 9,10,16,17 08.30-15.00 вул. Центральна, 55б, 55в; ФОП: Анохін, Гунько КР

Джерело Вільногірська міська рада

Мешканців Дніпропетровщини запрошують долучитися до проекту «Єдині»

Переглядів 271

Українська за 28 днів: мешканців Дніпропетровщини запрошують долучитися до проекту «Єдині»

Учасникам допоможуть подолати мовний бар’єр та «підтягти» українську за 28 днів. Старт 1 червня. Участь – безкоштовна.

Щодня учасники  будуть отримувати завдання та навчальні матеріали. На них чекають вправи для розвитку мовлення, техніки, які допомагають запам’ятовувати складні слова та наголоси, підтримка психолога. А ще вебінари та участь у розмовних клубах.

Долучитися до проєкту просто. Слід вступити до Facebook-групи та заповнити онлайн-форму

Мешканців Дніпропетровщини запрошують долучитися до проекту «Єдині»

Джерело Вільногірська міська рада

У Фірташа відібрали «Дніпропетрвськгаз» та решту інших облгазів.

Переглядів 266

У Фірташа відібрали «Дніпропетрвськгаз» та решту інших облгазів.

У Фірташа відібрали «Дніпропетрвськгаз» та решту інших облгазів.  А де юре -  арештували права на компанії.

Газорозподільні системи у користування були передані безплатно, що незаконно, – заявили в ДБР.

«Відтепер держава контролюватиме постачання споживачам природного газу. Це є надважливим питанням національної безпеки, особливо в умовах російської агресії», – інформує ДБР.

Окрім «Дніпропетровськгазу», арештовані приватні корпоративні права ще на 25 обласних та міських операторів газорозподільних систем. Фірташ, через компанію ПрАТ «Газтек»  володів 50,85% акцій «Дніпропетровськгазу».
З 18 червня 2021 року Дмитро Фірташ перебуває під санкціями, запровадженими РНБО України.

Джерело Дніпро Обласний

Цільова мобілізація: кого призовуть.

Переглядів 257

Цільова мобілізація: кого призовуть.

Цільова мобілізація: кого призовуть.

На службу до ЗСУ можуть закликати чоловіків не лише для участі у бойових діях, а навіть після закінчення війни.

Головна відмінність цільової мобілізації від стандартної полягає в тому, що громадяни залучаються виключно для ліквідації військових наслідків на відповідних територіях у післявоєнний період. Таке рішення було ухвалено Кабміном на початку травня (Законопроєкт №7144)

За мобілізованим зберігатиметься місце роботи, посада та середня заробітна плата незалежно від того, працює людина на державу чи приватну компанію. Вид, обсяги, порядок та строки проведення мобілізації визначатиметься Президентом України у рішенні про її проведення.

На сьогоднішній день невідомо, коли буде проводитися цільова мобілізація та не відзначено необхідну кількість призовників.

Джерело Дніпро Обласний

Учнівську молодь запрошують на літературний конкурс

Переглядів 280

Учнівську молодь запрошують на літературний конкурс

Учнівську молодь запрошують на літературний конкурс

В Україні проходить літературний конкурс імені Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятись зміг!». Долучитися можуть старшокласники, студенти, аспіранти Дніпропетровщини. Запрошують і науковців та краєзнавців.

На конкурс прийматимуть переклади поезій Олени Теліги і Олега Ольжича іноземними мовами.

Художні та документально-публіцистичні твори. Прозу, поезію, нариси, есе. Про діячів національно-визвольного руху. І тих, хто зараз виборює Перемогу. Волонтерів, добровольців, військових, капеланів, медпрацівників, журналістів. А ще – репортажі та інтерв’ю з місць військових подій.

Такі роботи слід надсилати на адресу bibliovv@ukr.net.

Він додав, що наукові роботи та відеоролики приймають на адресу taniaoliinik0308@gmail.com.

Дедлайн – 1 липня. Деталі тут

Джерело Вільногірська міська рада

У Дніпрі та по всій країні можливий дефіцит солі: чи буде вона на полицях

Переглядів 277

У Дніпрі та по всій країні можливий дефіцит солі: чи буде вона на полицях

Через ворожі обстріли зупинилася робота найбільшого в Європі підприємства з видобутку солі – «Артемсіль».

В.о. директора підприємства Віктор Юрін розповів, що воно зараз простоює до невизначеного часу.

Обстріли не припиняються, адміністративна будівля зруйнована, були прямі попадання в копальні та матеріальний склад. Виробничий процес наразі неможливий.

Запас готової продукції вивезли до торгівельних мереж ще у квітні. Поки точаться бої, продукцію доведеться заміщати імпортною.

У компанії «АТБ» дали коментар з цього приводу.

Представники корпорації заявили, що на складах торгової мережі був невеликий товарний запас солі виробництва «Артемсіль». Його вистачило б для забезпечення всіх працюючих магазинів мережі на два тижні.

Знаючи про ситуацію, компанія заздалегідь почала вести переговори з іншими постачальниками та паралельно імпортувати сіль з Туреччини, щоб уникнути дефіциту та забезпечити цим товаром покупців.

Ціна зросла з 9 до 20 гривень. Поки «Артемсіль» не відновить роботу, вартість не опуститься нижче за 18 гривень.

В «АТБ» не бачать дефіциту та проблем із наявністю солі на полицях українських магазинів. Сіль у нашу країну завозять з Туреччини, Румунії, Чорногорії.

Також багато українських постачальників налагодили імпорт вагової або фасованої солі для забезпечення потреб внутрішнього ринку країни.

Можливі тимчасові перебої, пов'язані з підвищеним попитом або із затримками машин на митниці, а також логістичними складнощами, спричиненими нестачею самих перевізників, та тривалими простоями для заправки паливом на території України.

Джерело Дніпро Обласний

Дезінфекція водопровідних та каналізаційних мереж міста

Переглядів 289

Дезінфекція водопровідних та каналізаційних мереж міста

З метою утримання водопровідних мереж у належному санітарному стані та забезпечення населення міста питною водою згідно вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10, повідомляємо, що 26.05.2022 р. з 23-00 годин до 6-00 годин 27.05.2022 р. буде проводитися дезінфекція водопровідних та каналізаційних мереж міста і промислового майданчика Філії «ВГМК» АТ «ОГХК».

В зазначений час просимо утриматися від користування питною водою.

Адміністрація КП «Жилсервіс»

І почнеться зараз великий срач та битва жаби з гадюкою

Переглядів 884

І почнеться зараз великий срач та битва жаби з гадюкою

І почнеться зараз великий срач та битва жаби з гадюкою

Свідчення Медведчука про роль Петра Порошенка у справі про крадіжку нафтопродуктопроводу та торгівлю з росіянами енергоресурсами під час війни, - СБУ

Медведчук заявив, що саме Порошенко звернувся до нього з проханням зв'язатися з керівництвом РФ та забезпечив ухвалення необхідних рішень у всіх українських інстанціях.

«Щоб цей трубопровід став приватною власністю, а за фактом – власністю самого Порошенка, необхідно було виконати низку дій… Суди, прокуратура, Антимонопольний комітет, Фонд держмайна – всі вони ухвалювали рішення, звичайно, необхідні для особистих інтересів президента Порошенка», – повідомив Медведчук.

Джерело Дніпро Обласний

<<

<

>

>>

Важливе