За інформацією керівництва компанії ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»

Переглядів 556

За інформацією керівництва компанії ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»Шановні жителі громади!

Одним із операторів системи розподілу електроенергії для споживачів на території нашої громади є ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК». За інформацією керівництва компанії, електроустановки та електрообладнання мережі ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» знаходяться у робочому стані та відповідають вимогам чинного законодавства України.

У листі в.о. генерального директора, голови правління ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» Ганни Коломійчук, який надійшов на запит міського голови Володимира Василенка, йдеться, що через ворожі обстріли критичної інфраструктури у різних регіонах України Об’єднана енергетична система зіштовхнулась, як мінімум, із двома серйозними проблемами: розбалансуванням мережі внаслідок пошкодження енергетичного обладнання та недостатньою генерацією електричної енергії і, як наслідок, дефіцитом потужності.

Споживання електроенергії в нашій державі на тлі похолодання зростає, але виробники електроенергії не можуть постачати її споживачам через пошкодження ліній електропередач та підстанцій. Тому на Дніпропетровщині, як і в більшості регіонів України, бувають екстрені відключення відповідно до обсягів, що визначені розпорядженням НЕК «Укренерго».

Відключення потрібні для стабілізації Об’єднаної енергосистеми України. Вони не дають статися масштабним та хаотичним аварійним вимкненням, на усунення яких потрібно буде досить багато часу.

Тимчасові екстрені відключення тривають, поки не зміниться навантаження і НЕК «Укренерго» не стабілізує енергосистему.

Під екстрені відключення потрапляє більшість споживачів і навіть об’єкти критичної інфраструктури. Енергетики роблять все можливе, щоб якомога рідше відключати поліклініки, котельні, насосні станції, станції зв’язку та інші об’єкти критичної інфраструктури.

Щодо котелень, які знаходяться на території міста Вільногірськ. Вони мають два джерела живлення. Графік планових відключень товариством ЦЕК складений так, що всі котельні вимикаються лише на час переключень.

Стосовно дотримання графіків. Наразі графіки відключень при екстрених відключеннях, які було оприлюднено раніше, не діють, а діють упорядковані погодинні відключення. Надалі для отримання оперативної інформації про застосування графіків відключень нам рекомендують долучитись до каналів ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» у Viber https://cek.dp.ua/viber/  та Telegram https://t.me/cek_info або на сайті товариства за посиланням: https://cek.dp.ua/ на головній сторінці у розділі «Відключення».

Якщо відключення тривало більше, ніж очікувалось, це свідчить про те, що дефіцит електричної енергії зберігався. Електричні мережі влаштовані складно, відключають лінії електромереж, до яких приєднані будинки, а не кожен будинок окремо. Деякі будинки розташовані на звичайних лініях, інші підключені до ліній, що живлять об’єкти критичної інфраструктури. Оскільки під час екстрених відключень такі об’єкти не відключаються, в тих будинках світло не зникає.

Щодо нерівномірного відключення будинків в одному районі нам повідомляють наступне: електропостачання будинків на одній і тій же вулиці може відбуватись від різних підстанцій. Будинки, в яких рідше вимикають світло, швидше всього, знаходяться на одній лінії з об’єктами критичної інфраструктури. Ці лінії вимикають в останню чергу.

Під час екстрених чи стабілізаційних відключень об’єкти критичної інфраструктури не відключаються від електропостачання взагалі. Разом з ними під відключення не потрапляють також житлові будинки, що підключені до тих же електроліній. Наразі змінити схему неможливо, це обумовлено технічними характеристиками мережі. Ці будинки залишаються підключеними до тих же ліній, що і критична інфраструктура.

Керівництво ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» звертається до споживачів з проханням економно використовувати електроенергію, лише для найнеобхідніших потреб. Намагайтеся не вмикати потужні прилади: електричні духовки, пилососи, бойлери, посудомийні машини та інше.

В Україні війна, ситуація змінюється щогодини. Нас просять з розумінням поставитися до всіх заходів, адже енергетики цілодобово працюють заради підтримки енергосистеми України.

На даний час діють планові відключення за таким графіком:

За інформацією керівництва компанії ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»

За інформацією керівництва компанії ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»

За інформацією керівництва компанії ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»

Джерело Вільногірська міська рада

Коментарі


no robot код

Важливе