Вільногірськ. 22:20

+21°

Тиск: 747.3 mm
Вологість: 36.4 %

Різне

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою.

Переглядів 318

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою.

Дніпропетровщина 12 квітня 17.30

Посилати кораблі орків тепер можна й поштою. Конверт та поштова марка -дороговкази російському кораблю вже є і в нашій області. Крута ідея поштовиків, яка, думаю, припаде людям до душі.

Над промовистою маркою «Русскій воєнний корабль, іді...» працювали і наші, і іноземні митці. Створили сотні ескізів, з яких українці обрали найліпший. Це перша військова марка нашої країни. В ній вся наша лють окупанту.

Ми незламні - б’ємо  рашистів навіть креативом.

Все буде Україна!

Джерело Валентин Резніченко/ Дніпропетровська ОДА (ОВА)

Електронний рахунок за світло тепер можна замовити на сайті YASNO

Переглядів 1829

Електронний рахунок за світло тепер можна замовити на сайті YASNO

Щоб отримувати рахунки за електроенергію в sms або viber-повідомленні, жителям Дніпропетровщини необхідно одноразово заповнити форму на сайті електропостачальника yasno.com.ua.

Внесення даних займає декілька хвилин: варто лише вказати регіон, особовий рахунок (складається з 12 цифр та починається на 522) та номер телефону. Після цього клієнт буде щомісяця після 10-го числа отримувати sms або viber-повідомлення з посиланням на персональний електронний рахунок. Його можна сплатити без комісії прямо зі смартфону.

Нагадаємо, в умовах воєнного стану електропостачальник YASNO (ТОВ «Дніпровські енергетичні послуги») не гарантує своєчасну доставку паперових платіжок усім клієнтам. Тому радить сплачувати за електроенергію будь-яким доступним способом: через Особистий кабінет, viber-бот YASNO-online, платіжні сервіси, інтернет-банкінги, на сайті постачальника, у відділеннях банків або користуючись електронним рахунком, що надійшов в sms/ viber-повідомленні.

«Ми реагуємо на виклики часу та потреби клієнтів. Новий сервіс на сайті дозволяє у декілька кліків замовити електронний рахунок за електроенергію. На відміну від паперової платіжки, він надходитиме регулярно та завжди буде під рукою у вашому смартфоні. Оплата у такий спосіб є швидкою, безпечною та зручною. До того ж, це дозволить зменшити кількість використаного паперу, що позитивно впливає на довкілля», - сказав директор YASNO у Дніпропетровській області Юрій Федько.

Джерело Вільногірська міська рада

Добровільні формування цивільного захисту

Переглядів 337

Кам’янське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області пропонує створити добровільні формування цивільного захисту

У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України Кам’янське районне управління ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області пропонує територіальним громадам розглянути питання щодо створення добровільних формувань цивільного захисту (ДФЦЗ) для проведення допоміжних робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Особливо такі формування потрібні у населених пунктах, які найбільш постраждали під час проведення воєнних дій.

Шановні громадяни! Для включення в ДФЦЗ бажаючі можуть заповнити анкету на сайті https://dmpo.dsns.gov.ua/ в розділі «Я прагну стати добровольцем».

Джерело Вільногірська міська рада

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Переглядів 318

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Додаток за підтримки кіберфахівців Служби безпеки України розробили команди YouControl та Artellence.

Його основна мета – спростити процедуру перевірки підозрілих осіб на блокпостах, на вулицях під час комендантської години, на вході в укриття чи в інших ситуаціях.
Додаток не містить, не зберігає і не передає персональних даних осіб, а працює з інформацією з відкритих реєстрів.

Завдяки йому можна перевірити:

чи відповідає фото в паспорті дійсності, чи є паспорт недійсним та чи вважається він втраченим

  • чи перебуває людина в державному розшуку
  • чи накладені на неї санкції РНБО та чи присутня ця особа в реєстрі терористів
  • чи є особа включена до списку воєнних терористів і ДРГ або бази «Миротворець»
  • чи перебуває авто особи в розшуку

Наголошуємо: у разі виявлення за допомогою додатку «фактору ризику» необхідно негайно передати цю інформацію представникам силових структур для більш ретельної і додаткової перевірки.

Завантажити додаток можна за посиланнями:

Google Play – bit.ly/3E5NjfJ

App Store – apple.co/3usNGxy

В Україні запрацював додаток «ТиХто» для перевірки підозрілих осіб

Джерело Міністерство оборони України

Кабмін змінив голову ОГХК

Переглядів 2766

Кабмін змінив голову ОГХК

Кабінет міністрів за пропозицією Фонду державного майна (ФДМУ) призначив тимчасово виконуючим обов'язки голови правління ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" (ОДГХК) Владислава Іткіна.

Відповідне розпорядження №278-р уряд прийняв 9 квітня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

До цього Іткін обіймав посаду заступника начальника філії "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат", відповідав за стратегію розвитку бізнесу.

Як повідомлялося, минулого року ФДМУ тричі не зміг провести аукціон з приватизації ОГХК, оскільки не зміг залучити до участі в конкурсах іноземних інвесторів, за винятком пов’язаних з українськими олігархами та підприємцями компаній.

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

Переглядів 320

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

В Україні запустили рух «Сади Перемоги». Мешканців міст і сіл закликали використовувати будь-які вільні земельні ділянки для вирощування харчових продуктів. Засадити їх овочами, а де можливо – і зерновими. Приєднатися до доброї справи можуть і громади Дніпропетровщини. Про це сповістив перший заступник голови обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

«Через бойові дії не всі землі в інших регіонах країни зможуть зайняти посівами. Аби підтримати продовольчу безпеку країни під час війни, запустили всеукраїнську акцію – «Сади Перемоги». Закликаємо долучитися і наші громади. Використовувати для вирощування харчових продуктів присадибні ділянки, покинуті городи», – розповів Володимир Орлов.

До створення власних «Садів Перемоги» можуть приєднатися і містяни, що мають дачу чи город, і мешканці сіл. А ще – переселенці з інших областей.

Про власні здобутки у створенні «Садів Перемоги» можна розповідати на сторінках у соцмережах. Використовувати хештеги: #VictoryGardensUA, #СадиПеремоги, #СадиДляПеремоги, #ГородніВійська.

Громади Дніпропетровщини закликають приєднатися до руху «Сади Перемоги»

Джерело Дніпропетровська обласна державна адміністрація

В Україні запустили безоплатну платформу для допомоги в релокації бізнесу

Переглядів 316

Микола Лукашук – голова ДОРВ Україні запустили безоплатну платформу для допомоги в релокації бізнесу

Перезапуск економіки у воєнний час — одне з найпріоритетніших завдань уряду. Тому зараз дуже важливо, щоб бізнес продовжив діяти. За місяць із зони бойових дій евакуювали 216 підприємств і 97 із них вже відновили роботу на новому місці.

Продовжуємо допомагати бізнесу ще швидше відновити роботу, піднімати економіку країни та надавати робочі місця. Для цього запускаємо платформу, що допоможе перемістити бізнес із «гарячих точок» та продовжити його діяльність у більш безпечному місці  https://relocate.prozorro.sale

Для кого платформа

  • бізнесу, який подав заявки на релокацію;
  • компаній, які хочуть допомогти підприємствам з релокацією;
  • представників Міністерства економіки, військових адміністрацій, компаній, які допомагають з опрацюванням заявок, логістикою, процесом переїзду, пошуком нових виробничих приміщень та розселенням працівників тощо.

Подавати заявки можуть як підприємства, що потребують переміщення, так і компанії, які готові надати для цього приміщення чи інші активи.

Подати заявку на релокацію https://auction.e-tender.ua/#/register

Платформу запустили ДП «Прозорро.Продажі»  за ініціативи Мінекономіки, за підтримки Мінцифри та Дія.Бізнес.

В Україні запустили безоплатну платформу для допомоги в релокації бізнесу

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Весняний призов

Переглядів 319

Весняний призов на строкову військову службу до Збройних Сил та інших військових формувань України у 2022 році не проводитиметься.

Зокрема, у зв’язку з військовою агресією російської федерації та з метою забезпечення оборони держави, підтримання бойової і мобілізаційної готовності ЗСУ та інших військових формувань Указом Президента України від 24 лютого 2022 року № 69/2022 «Про загальну мобілізацію» в державі оголошено загальну мобілізацію.

Під час проведення в Україні загальної мобілізації, комплектування вакантних посад у Збройних Силах України та інших військових формуваннях здійснюється за рахунок надходження військовозобов’язаних та резервістів. Таким чином потреби у проведенні чергового призову громадян України на строкову військову службу у квітні-червні 2022 року немає.

Джерело Генеральний штаб ЗСУ

<

>

>>

Важливе