Вільногірськ. 02:50

+16°

Тиск: 751.2 mm
Вологість: 62.2 %

Різне

Спільне звернення від волонтерської спільноти та керівництва міста

Переглядів 375

Спільне звернення від волонтерської спільноти та керівництва міста

У час, коли в Україні йде війна, ми не можемо не звертати увагу на інформаційне поле, в якому щодня перебуваємо. Мова йде про місцеві сторінки і групи у соціальних мережах.

На сторінках в соціальних мережах все частіше почала з’являтись суперечлива або непідтверджена інформація на різні теми, пов’язані із суспільним життям нашої громади.

Адміністратори сторінок у соцмережах не мають відношення до волонтерського центру, не беруть безпосередньої участі в забезпеченні міста гуманітарною допомогою, не володіють повнотою ситуації щодо стану в громаді та безпекового положення в регіоні, частина з них не проживає в місті.

Часто для підняття рейтингу допускають поширення неточної, неперевіреної чи неправдивої інформації, що спричиняє поширення паніки та неправдивих чуток по місту.

До уваги мешканців Вільногірської міської територіальної громади!

Переглядів 276

Міністерство соціальної політики України разом з Міністерством цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Швеції розробили платформу єДопомога.До уваги мешканців Вільногірської міської територіальної громади!

Міністерство соціальної політики України разом з Міністерством цифрової трансформації України та Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Швеції розробили платформу єДопомога.

Платформа єДопомога допомагає кожному, хто постраждав від російської агресії. На платформі можна дізнатися, як отримати гроші від держави, залишити заявку на допомогу або запропонувати підтримати інших у забезпеченні продуктами харчування, одягом, ліками тощо.

Платформа дозволяє громадянам (реципієнтам допомоги) швидко зареєструватися та залишити свою заявку на допомогу. Вона може включати водночас продукти харчування, засоби гігієни, ліки тощо. Також, зі свого боку на платформі реєструються благодійники.

Команда Мінсоцполітики працює над залученням до реєстрації на платформі тих, хто може надати підтримку. На єДопомозі, для зручності благодійників, передбачена можливість фільтрування замовлень, а саме вони можуть обрати область, місто, категорію товару та обрати кому саме допомогти: фізичній або юридичній особі.

Отримати допомогу через платформу єДопомога можна двома способами: онлайн та з рук в руки. Допомога онлайн - це коли благодійник обирає заявку, оплачує з будь якої країни світу Передплату єДопомога на суму 200, 500 або 1000 грн, а реципієнт допомоги отримує смс з кодом.

Реципієнт допомоги самостійно відвідує один з магазинів «Сільпо», «Фора», «Фоззі» та інші, обираючи товари з тих категорій, що були вказані в заявці та показує або диктує код отриманий в смс повідомленні.

Допомога з рук в руки - це допомога, що доставляється самостійно благодійником або поштовими операторам. Благодійник самостійно обирає заявки, по яким хоче допомогти.

Платформа єДопомога доступна за посиланням - https://edopomoga.gov.ua.

Допомогти іншим або попросити допомогу - https://social.edopomoga.gov.ua.

Управління соціального захисту населення департаменту соціально-гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської області

Джерело Вільногірська міська рада

До 3400 грн штрафу за порушення комендантської години

Переглядів 312

До 3400 грн штрафу за порушення комендантської години

Порушенням вважається відсутність спеціально виданих перепусток або посвідчень

У Верховній Раді України зареєстровано проект Закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності за порушення встановлених обмежень в умовах дії воєнного стану» №7356.

Зокрема новою ст. 210-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення пропонується встановити, що порушення комендантської години, тобто перебування у певний період доби, під час дії воєнного стану, на вулицях та в інших громадських місцях або рух транспортних засобів, без спеціально виданих перепусток або посвідчень, – тягне за собою попередження або накладення штрафу від десяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Порушення спеціального режиму світломаскування під час дії воєнного стану, – тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, вчиненні особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за такі самі порушення, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та на посадових осіб – від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Джерело borgexpert.com

Сьогодні ми відзначаємо 77-му річницю перемоги над нацизмом.

Переглядів 276

Сьогодні ми відзначаємо 77-му річницю перемоги над нацизмом.

Сьогодні ми відзначаємо 77-му річницю перемоги над нацизмом. Сьогодні ми почуємо багато заяв, виступів та філософських розмов. Про що вони будуть?

Впевнений, про те, що знак рівності між гітлером та путіним давно поставлено. Що рф – країна концентрованого зла, адже повторює події вісімдесятирічної давнини, чинить масові вбивства мирних українців. А наругу над пам‘яттю народів, які звільняли світ від нацистської чуми, вже навіть не намагається приховати.

Перемогу над нацизмом здобула антигітлерівська коаліція, до складу якої входили десятки країн. Величезну роль в цій перемозі відіграла Україна. Понад 8 мільйонів наших громадян загинули, але спільна мета була досягнута – добро здолало зло. Ми стали нацією переможців, яка заплатила за мир надвисоку ціну і довела, що здатна протистояти величезному злу.

А що зараз? рф перечеркнула спільну перемогу в Другій світовій війні. Всіма силами намагається «приватизувати» цей здобуток, поставити тільки себе на п‘єдестал.

Наші ветерани, які колись пліч-о-пліч з росіянами знищували гітлерівців, на схилі літ замість мирного сну в теплих ліжках вимушені ховатися у підвалах. Бо на їхні домівки падають російські бомби. Бо нащадки їхніх фронтових побратимів принесли розруху і вбивства.

Тож рф має бути позбавлена статусу переможця у Другій світовій війні, адже тепер їхня країна пропагандує рашизм. Наше завдання – не віддати росіянам спільне досягнення мільйонів громадян, не дати їм привласнити цю перемогу.

24 лютого в Україні розпочалася своя Вітчизняна війна. Вже 75 днів ми вимушені боротися за правду і незалежність. Немає такого бункера, в якому зло переховуватиметься вічно. Це зло врешті-решт рано чи пізно вийде на світло правди та справедливості. І саме тоді добро переможе. Історія має тому підтвердження.

Скоро у всіх новинах ми почуємо два слова, на які чекають мільйони: Україна перемогла.

Вклоняємося всім героям, які звільняли землю від гітлерівської навали. І всім героям, які сьогодні звільняють українську землю від рашистів.
З Днем перемоги над нацизмом.

Джерело Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Звернення Президента України Володимира Зеленського з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Переглядів 278

Звернення Президента України  Володимира Зеленського з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні:

«Ми б'ємося за свободу для своїх дітей, а отже, переможемо. Ми ніколи не забудемо те, що зробили наші предки у Другій світовій війні, у якій загинуло понад вісім мільйонів українців. І зовсім скоро в Україні буде два Дні Перемоги. А в когось не залишиться жодного».

День пам'яті та примирення

Переглядів 284

День пам'яті та примирення

«Головне – щоб не було війни». Ці слова бодай раз в житті чув кожен з нас. Чи усвідомлювали ми їхню суть в повній мірі десятиліття тому? Навряд. Бо хіба можна уявити, що трагедія такого масштабу здатна статися в сучасному світі.

Дуже довго ми вірили і сподівалися, що жахи Другої світової війни більше ніколи не повторяться. Допоки рф не розпочала збройну агресію, не окупувала частину Донбасу, не зробила аншлюс Криму у 2014-му і не вдарила знову ще сильніше в лютому 2022-го.

Сьогодні ми відзначаємо День пам‘яті та примирення. Роками ми говорили «ніколи знову». Але це «знову» сталося.

Історія повторилася. Зараз українці знову вимушені боротися за свою державність, за націю, знову вимушені протистояти агресору. Нині наші сміливі хлопці та дівчата захищають державу, її суверенітет і територіальну цілісність. Знову день у день доводять всьому світу, що ми – нація незламних людей. Вільних, гідних, незалежних.

Українці гинули десятиліття тому. Українці гинуть зараз, але не коряться волі агресора. Нацизм переродився в рашизм. Путінський режим хоче знищити нашу націю, як колись нас намагалися знищити гітлерівці. Війну проти нацистів ми не забудемо ніколи. Як ніколи не забудемо й те, що зробила рф з нашої країною та народом у 21 столітті.

Ми вважали Другу світову війну найбільш відважною боротьбою за свободу в історії. Але тепер в нас інша війна. Героїчна війна за нашу державу, її волю і майбутнє.

Україна сильна.
Україна переможе.

Залишаймося гідними пам’яті полеглих. Вічна шана усім, хто загинув під час Другої світової війни та під час російсько-української війни.

Джерело Микола Лукашук – голова ДОР

Звернення Володимира Зеленського з нагоди Дня пам‘яті та примирення.

Переглядів 269

Цьогоріч ми кажемо «Ніколи знову» інакше. Ми чуємо «Ніколи знову» інакше. Це звучить болісно, жорстоко. Без оклику, а зі знаком питання. Ви кажете: ніколи знову? Розкажіть про це Україні.

Вічна шана всім, хто протистояв нацизму!

Вічна пам'ять усім загиблим під час Другої світової війни!

Тимчасове обмеження продажу залізничних квитків через партнерські сервіси

Переглядів 271

З міркувань безпеки тимчасово обмежено продаж залізничних квитків через партнерські сервіси: Приват Банк, Tickets.ua, Proizd.ua та інші.

Наразі електронні проїзні документи можна оформити через офіційний сайт Укрзалізниці booking.uz.gov.ua. Квитки на поїзди в межах України, а також на Київську кільцеву електричку доступні у чат-ботах Укрзалізниці.

Обмеження агентських продажів є тимчасовим вимушеним кроком з метою убезпечити онлайн-системи Укрзалізниці та гарантувати безперебійність їхньої роботи.

Нагадаємо, якщо при купівлі квитка онлайн-система зависне – гроші буде повернуто через 3-10 банківських днів, залежно від банку.

Джерело Укрзалізниця

<<

<

>

>>

Важливе