Вільногірськ. 12:25

+24°

Тиск: 750.3 mm
Вологість: 38 %

Довідкова інформація

Про зміни у законодавстві інформує ПФУ

Переглядів 253

Про зміни у законодавстві інформує ПФУДобровільна участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування:зміни в законодавстві

Коли підходить час призначати пенсію, дехто із розчаруванням дізнається, що вік для виходу на пенсію настав, а відповідного страхового стажу не набуто. Пенсійний фонд України завжди радить подбати заздалегідь про набуття страхового стажу за рахунок легалізації працевлаштування. Також є можливість укласти договір про добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.

Але наприкінці минулого року, 04 грудня 2022 року, у Законі України “Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” набули чинності зміни щодо добровільної участі у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні.

Як долучитися до «Гвардії наступу» – онлайн і офлайн

Переглядів 192

Як долучитися до «Гвардії наступу» – онлайн і офлайнГвардія наступу – це 8 бригад: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Добровольці, які прагнуть чим швидше звільнити Україну від окупантів, можуть обрати будь-яку.

Ту, яка більше пасує за поглядами та мотивуватиме на боротьбу. Записатися можна в зручний спосіб – онлайн та офлайн.

Заповнити анкету можна на сайті storm.mvs.gov.ua.

Там же – вся інформація про кожну з нових бригад.

Ще один варіант – звернутися до одного з дев’яти Центрів надання адмінпослуг Дніпропетровщини – у Дніпрі, Кривому Розі, Кам’янському, Нікополі, Новомосковську, Павлограді, Синельниковому:

Дніпро вул. Марії Кюрі, 5
проспект Слобожанський, 31 Д
Кам’янське проспект Василя Стуса, 10/12
Кривий Ріг пл. Молодіжна, 1
вулиця Володимира Великого, 32
Нікополь вулиця Електрометалургів, 3
Новомосковськ вулиця Калнишевського, 1
Павлоград вулиця Шевченка, 132
Синельникове вулиця Богми, 3а

Джерело Вільногірська міська рада

Проект рішення про затвердження вартості платних послуг комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня»

Переглядів 763

Проект рішення про затвердження вартості платних послуг комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня»Заслухавши інформацію директора комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільногірської міської ради Дніпропетровської області Гаврилову О.Ю. про затвердження вартості платних медичних послуг комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільногірської міської ради Дніпропетровської області на 2023 рік, та на підставі протоколу комісії з питань розгляду тарифів на послуги, ціни і ціноутворення у Вільногірській територіальній громаді від 01.02.2023 року №1, керуючись пп. 1 п. ст. 32 Закон України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 18 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров’я», постановою Кабінету Міністрів України від 17.09.1996 року «Про затвердження переліку платних послуг», які надаються в державних і комунальних закладах охорони здоров’я та вищих медичних навчальних закладах», постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2017 року № 1075 «Про затвердження Методики розрахунку вартості послуги з медичного обслуговування», статутом КП «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільногірської міської ради Дніпропетровської області, виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

  1. Затвердити вартість платних послуг комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільногірської міської ради Дніпропетровської області з додатком до цього рішення.
  2. Директору комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільногірської міської ради Дніпропетровської області Олені ГАВРИЛОВІЙ забезпечити оприлюднення даного рішення на офіційному веб-сайті Вільногірської міської ради Дніпропетровської області.
  3. Дане рішення набирає чинності з моменту оприлюднення.
  4. Визнати таким, що втратило чинність рішення від 15 грудня 2021 року № 436/0/7-21 «Про затвердження вартості платних послуг комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільногірської міської ради Дніпропетровської області».
  5. Координацію робіт по виконанню даного рішення покласти на директора комунального підприємства «Вільногірська центральна міська лікарня» Вільногірської міської ради Дніпропетровської області Олену ГАВРИЛОВУ, контроль – на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – директора департаменту соціально- гуманітарної політики Вільногірської міської ради Дніпропетровської області Інну ПЕТРУШУ.

Міський голова Володимир ВАСИЛЕНКО

Соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та від нещасного випадку

Переглядів 1218

Вільногірська міська радаЗ 1 січня 2023 року набув чинності Закону України від 21 вересня 2022 року за № 2620-Х “Про внесення змін до Закону України “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування” та Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, яким передбачено приєднання Фонду соціального страхування України (ФССУ) до Пенсійного фонду України. Пенсійний фонд України та його територіальні органи є правонаступниками ФССУ.

Тож з 1 січня 2023 року Пенсійний фонд України (уповноважений орган управління) є держателем та адміністратором електронного реєстру листків непрацездатності як складової частини реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

До основних завдань Пенсійного фонду України додано:

  • реалізацію державної політики у сферах соціального страхування;
  • здійснення страхових виплат та надання соціальних послуг відповідно до Закону України від 21 вересня 2022 року № 2620-IX;
  • профілактику нещасних випадків;
  • проведення перевірки обґрунтованості видачі, продовження листків непрацездатності і документів, що є підставою для їх формування, на базі інформації з електронних систем та реєстрів;
  • здійснення контролю за використанням страхувальниками та застрахованими особами страхових коштів.

У зв’язку із новаціями у роботодавців та застрахованих осіб є багато організаційних питань:

1. Хто після 1 січня 2023 року приймає рішення про виплату лікарняних?

Після 1 січня 2023 року рішення про виплату лікарняних приймає роботодавець або уповноважені ним особи.

2. Який термін розгляду лікарняних та прийняття рішення про виплату?

Термін розгляду лікарняних та прийняття рішення різні, все залежить від виду лікарняного:

  • з дня надходження лікарняного по тимчасовій непрацездатності до роботодавця (днем надходження вважається восьмий день після закриття лікарняного) - 10 днів;
  • з дня надходження до роботодавця лікарняного по вагітності та пологах (днем надходження вважається восьмий день після відкриття лікарняного) - 3 дні;
  • повідомлення працівника про відмову в оплаті - 5 днів.

Історія міста

Переглядів 698

Місто Вільногірськ своїм виникненням вдячне багатству надр краю, котрі відзначаються різноманітністю та унікальністю родовищ корисних копалин. 12 серпня 1956 року почалось будівництво першого щитового будинку.Цей день вважається Днем народження міста Вільногірська.

Першою вулицею майбутнього міста, яка отримала офіційну назву, була вулиця Степова, а саме селище протягом двох років не мало назви. Будову просто назвали БМУ-9 тресту "Дніпротяжбуд". Місто будувалося, але не мало своєї назви. Тільки 16 червня 1958 року з ініціативи секретаря партійної організації Кушнарьова О.А. селищу було надано назву Вільногірськ. В тому ж році селище отримало статус міста.

В травні 1960 року були проведені перші вибори до міської ради, до складу якої увійшли 15 народних депутатів. Першим головою Ради було обрано Кошика Онуфрія Антоновича. В 1964 році виконкомом було прийнято рішення про створення бюро ЗАГС.

Вільногірський виконкомВ 1965 році Вільногірськ отримав статус міста районного підпорядкування; до міської Ради обрано 50 народних депутатів. Головою міськради стала Кудрявцева Ніна Карповна. В місті створено громадські організації: товариський суд, Раду ветеранів, вуличні та домові комітети.

В 1967 році за рішенням виконкому відведено земельну ділянку під будівництво заводу електровакуумного скла.

За інформацією керівництва компанії ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»

Переглядів 567

За інформацією керівництва компанії ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК»Шановні жителі громади!

Одним із операторів системи розподілу електроенергії для споживачів на території нашої громади є ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК». За інформацією керівництва компанії, електроустановки та електрообладнання мережі ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» знаходяться у робочому стані та відповідають вимогам чинного законодавства України.

У листі в.о. генерального директора, голови правління ПрАТ «ПЕЕМ «ЦЕК» Ганни Коломійчук, який надійшов на запит міського голови Володимира Василенка, йдеться, що через ворожі обстріли критичної інфраструктури у різних регіонах України Об’єднана енергетична система зіштовхнулась, як мінімум, із двома серйозними проблемами: розбалансуванням мережі внаслідок пошкодження енергетичного обладнання та недостатньою генерацією електричної енергії і, як наслідок, дефіцитом потужності.

Споживання електроенергії в нашій державі на тлі похолодання зростає, але виробники електроенергії не можуть постачати її споживачам через пошкодження ліній електропередач та підстанцій. Тому на Дніпропетровщині, як і в більшості регіонів України, бувають екстрені відключення відповідно до обсягів, що визначені розпорядженням НЕК «Укренерго».

Від чого залежить розмір допомоги за лікарняними

Переглядів 252

Від чого залежить розмір допомоги за лікарнянимиВід чого залежить розмір допомоги за лікарняними

Фонд соціального страхування України опікується 11 мільйонами працюючих українців, кожен з яких має право на компенсацію втраченого заробітку в разі хвороби, травми, догляду за хворими рідними та в інших страхових випадках.

Від чого залежить розмір допомоги за лікарняними?

Допомога по тимчасовій втраті працездатності покликана компенсувати втрачений заробіток. Тож її розмір залежить від середньоденної заробітної плати конкретного працівника та тривалості його страхового стажу.

Лікарняні виплачуються застрахованим особам залежно від страхового стажу в таких розмірах:

50% середньої заробітної плати (доходу) – застрахованим особам, які мають страховий стаж до 3 років;

60% – страховий стаж від 3 до 5 років;

70% – страховий стаж від 5 до 8 років;

100% – страховий стаж понад 8 років.

<<

<

>

>>

Важливе