Які зміни чекають на українців вже з 1 травня

Переглядів 411

Вже з 1 травня на українців чекають деякі важливі зміни, що стосуються особистих коштів і не тільки. Зокрема, ПриватБанк ухвалив рішення щодо закриття рахунків багатьох своїх клієнтів. Зміняться з травня виплати переселенцям. Та й загалом на всіх українців чекають зміни, які принесло в наше життя воєнний час.

ПриватБанк ухвалив рішення про закриття рахунків

ПриватБанк з 1 травня закриває усі рахунки своїх клієнтів Бонус+. До 1 травня клієнти могли витратити ці гроші на власний розсуд: або придбати за них покупки в магазинах-партнерах ПриватБанку, або перевести гроші з бонусного рахунку на потреби ЗСУ. А з 1 травня всі бонусні рахунки буде закрито банком, а залишки на них – переведено на потреби армії.

На початку квітня на бонусних рахунках українців було 600 мільйонів гривень. Яка сума утворилася до початку травня, стане відомо через якийсь час.

Посилення вимог для виплат допомоги внутрішнім переселенцям

З 1 травня в Україні посилюються правила виплати допомоги внутрішнім переселенцям. Йдеться про суми 2000 гривень на кожну дорослу та 3000 гривень на кожну дитину або дорослу з інвалідністю. Якщо у березні-квітні ці виплати призначали всім зареєстрованим внутрішньо переміщеним особам, то вже з травня вимоги до одержувачів будуть жорсткішими.

Зокрема, допомога внутрішнім переселенцям буде призначатися лише у таких випадках:

  • якщо вони прибули із зони, де йдуть бойові дії;
  • якщо вони переїхали з тимчасово окупованих територій;
  • якщо їхнє житло зруйноване або пошкоджене і зараз непридатне для проживання. Однак у цьому випадку ще потрібно, щоб власник зруйнованого житла подав заявку на компенсацію у додатку "Дія".

У травні буде менше вихідних

І, нарешті, ще одне травневе нововведення, яке стосується всіх українців. У травні 2022 року буде менше вихідних, ніж зазвичай цього місяця. У мирний час травень був найбагатшим на вихідні. Якщо Першотравень та 9 травня випадали на вихідні, то українцям неодмінно давали ще додаткові дні для відпочинку у понеділок. Якщо при цьому у травні траплялися ще й великодні свята, то вихідні виходили ще більше.

Проте цього року у зв'язку з військовим становищем було прийнято рішення не давати на понеділок, 2 травня, додатковий вихідний за неділю. А День перемоги, 9 травня, загалом вирішили зробити робочим днем. Таким чином, у травні жодного додаткового вихідного дня не буде.

Джерело biz.today.ua

Коментарі


no robot код

Важливе