Мобілізація транспортних засобів

Переглядів 62

Мобілізація транспортних засобів

Мобілізація транспортних засобів: у кого та за яких умов можуть вилучити авто.

Згідно з ухваленим законопроєктом про мобілізацію і проходження військової служби порядок вилучення авто діятиме так:

  • ЗСУ формують список транспортних засобів, які їм потрібні. Потім у межах цих потреб у конкретних населених пунктах формуються мобілізаційні замовлення, які ставляться на облік у ТЦК і можуть бути вилучені.
  • Вилучити транспортний засіб можуть центри комплектації, СБУ чи ГУР на підставі рішень місцевих державних адміністрацій.
  • Вилучати авто на потреби ЗСУ можуть у тих українців, хто має більше одного транспортного засобу. Перед цим мають провести оцінку ринкової вартості авто. Забиратимуть ту автівку, яка більше підходить для оборонних потреб (ідеться про вантажні автомобілі, які підходять для перевезення боєприпасів, особового складу, про спеціальну техніку, що може працювати в умовах бездоріжжя).
  • Транспортний засіб заборонено відправляти в інший регіон або за межі України. Тобто, якщо авто, до прикладу, вилучили в Київській області, його не можна відправляти в Дніпропетровську область — і навпаки.
  • Заборонено передавати права власності на транспорт, здавати його в довгострокову оренду чи використовувати як заставу.
  • Повернути авто власнику мають протягом 30 днів після оголошення демобілізації. Порядок компенсації збитків, заподіяних транспортним засобам, має визначити Кабінет Міністрів.

Джерело Дніпро Обласний

Коментарі


no robot код

Важливе